Krimovke pomagale razdeliti 10.000 slovenskih zajtrkov

Sredino jutro se je za štiri Krimova dekleta začelo nekaj pred sedmo uro. Med 6.30 in 8:30 so Tamara Mavsar, Sergeja Stefanišin, Miša Marinček in Elizabeth Omoregie, skupaj s še nekaj športniki in športnicami in ostalimi Mercatorjevimi delavci razdelile 10.000 zajtrkov.

Mercator je, že tradicionalno pred dnevom slovenske hrane, skupaj s še nekaj slovenskimi podjetji pripravil slovenski zajtrk in ga brezplačno ponudil potnikom na osmih glavnih železniških postajah po Sloveniji. Kruh, mleko, jabolko, zavitek masla in topljenega sira so tako razveselili lepo število potnikov v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Novi Gorici, Novem mestu, Litiji in na avtobusni postaji pred Mercatorjevo poslovno stavbo v Ljubljani.

Poleg Krimovk so rokometne barve zastopali še rokometaši RK Celje Pivovarna Laško, z nami so bili tudi nogometaši NK Olimpije in NK Maribora, ponudila se je še priložnost za spominsko fotografijo s kajakašem Nejcem Žnidarčičem in suparko Manco Notar.

Glavni cilj današnjega slovenskega zajtrka in dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane in pomena zdravega načina prehranjevanja. Zavedamo se, da marsikdo pri tem na žalost potrebuje našo pomoč. Z Anino zvezdico bomo tako še cel november in vse do konca novega leta zbirali trajno hrano. Namesto vstopnine s seboj na katerokoli tekmo Krimovk raje prinesite dva ali več kosa trajne hrane in tako skupaj pomagajmo tistim, ki to potrebujejo.