Krimovke po hitrem začetku brez težav do druge zmage

S sredino tekmo med RK Krim Mercator in ŽRK Veplas Velenje se je začel drugi krog 1.A DRL za ženske. Krimovke so v Galjevici dosegle pomembno zmago pred odhodom v Črno goro, kjer jih čaka prvi krog regionalne lige. Krimovke so že v prvih minutah jasno pokazale, da danes ne bodo dopustile nove izenačene tekme, hitro vodstvo je omogočilo nekoliko mirnejše nadaljevanje tekme. Tekma se je končala z rezultatom 35:22.

Mirjeta Bajramoska, Melanie Bak in Tamara Mavsar so v začetnih minutah poskrbele za hitro vodstvo Krimovk s 3:0. Tjaša Majerič je s prvim zadetkom za Velenjčanke v peti minuti ustavila prvi nalet Krimovk, a so z novimi tremi zaporednimi zadetki v deveti minuti le-te ušle že na 6:1. Najvišja razlika je v prvem polčasu znašala osem zadetkov, v 17. minuti je bil rezultat 11:3. Po zanesljivem vodstvu so Krimovke nekoliko zmanjšale pritisk in nasprotnicam dovolile nekaj zadetkov več. Do konca prvega polčasa so se Velenjčanke lahko približale na 15:9.

V prvih minutah drugega polčasa so se spočite Velenjčanke še bolj približale, s tremi zadetki Ines Amon in enim Nastje Ferenc so se približale le na štiri zadetke zaostanka. Alarm je prebudil naša dekleta, ki so v treh minutah dosegle šest zadetkov (štiri Tamara Mavsar, po enega Mirjeta Bajramoska in Sanja Gregorc). V 40. minuti so Krimovke tako ušle na do takrat najvišjo prednost 10. zadetkov (23:13), a se niso ustavile.

V 44. minuti sta Maja Luković in Lara Hrnčič prinesli novo najvišje vodstvo, bilo je 17:15. Najvišja razlika na tekmi je bila 14 zadetkov v 58. minuti, ko sta serijo treh zaporednih zadetkov pri rezultatu 34:20 končali Lara Hrnčič in Urša Urbančič. Končni rezultat 35:22 je v zadnji minuti dosegla Nastja Ferenc, Velenje.

Najboljša strelka tekme je še enkrat več postala Tamara Mavsar z osmimi zadetki, enega manj je dosegla Lara Hrnčič. Na drugi strani so bile najboljše Nastja Ferenc, Dolores Naglič in Ines Amon, ki so dosegle po pet zadetkov.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK VEPLAS VELENJE 35:22 (15:9)
Galjevica, 80. Sodnika: Cankar, Cestnik

RK Krim Mercator: Jurič, Luković 7, Čečkova, Zrimšek, Mavsar 8, Bak 2, Hrnčič 7, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Koren 4, Jankovič 2, Gregorc 1, Barič, Urbančič 1, Pavlova 1.
ŽRK Veplas Velenje: Amon E., Tomić 1, Tabaković 1, Ferenc 5, Nakić M. 1, Naglič 5, Simić, Nakić B., Finkšt 2, Pajić, Amon I. 5, Mičić 1, Majerič 1.

Sedemmetrovke: Krim 7 (10), Velenje 6 (7)
Izključitve: Krim 12 minut, Velenje 12 minut
Rdeč karton: Tomić (58′, Velenje)