Krimovke ostale osamljene na vrhu lestvice

Na zaostali tekmi 11. kroga državnega prvenstva so se Krimovke v domačih Stožicah pomerile proti Zagorju. Z novo lepo predstavo so Krimovke vodile od prve minute in zasluženo pobegnile na vrhu lestvice. Pred najbližjimi zasledovalkami imajo s tekmo manj dve točki več. Tekma se je končala z rezultatom 38:31.

Mirjeta Bajramoska je zadela prvi zadetek na tekmi, po ukradeni žogi se je do lahkega zadetka sprehodila Allison Pineau, Elizabeth Omoregie pa je s tretjim zadetkom Krimovke popeljala do uvodnega vodstva s 3:0. Slednja je premoč Krimovk v 17. minuti dokazala z zadetkom čez več kot pol igrišča, s čimer je postavila največjo razliko prvega polčasa (14:9). Razlika ob polčasu se ni bistveno spremenila, po tridesetih minutah igre je bil rezultat 21:16.
V drugem polčasu se razmerje na igrišču ni bistveno spremenilo. Krimovke so po delnem rezultatu 3:1 že v 34. minuti prišle do sedmih zadetkov prednosti (24:17), kar je bila tudi najvišja razlika tekme. V nadaljevanju tekme so domačinke lahkotno držale visoko prednost in prišle do nove zmage, s čimer so na vrhu lestvice ostale same in imajo štiri točke prednosti. Končni rezultat 38:31 sta po dvojnem cepelinu postavili Alja Koren in Allison Pineau. Odlično se je odrezala tudi današnja slavljenka Miša Marinček, ki je ustavila številne žoge, skupaj je zbrala 17 obramb.

Najboljša strelka tekme je z devetimi zadetki postala Tamara Mavsar. Elizabeth Omoregie in Alja Koren sta dosegli sedem zadetkov.

RK KRIM MERCATOR – RK GEN-I ZAGORJE 38:31 (21:16)
ŠC Stožice, 70. Sodnika: Backovič, Palackovič

RK Krim Mercator: Jurič, Čečkova 1, Pineau 5, Mavsar 9, Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 4, Marinček, Omoregie 7, Zulič, Koren 7, Jankovič 1, Gregorc, Barič, Ivanovič.
RK Gen-I Zagorje: Irman 8, Ahlin 3, Rebolj 2, Voglar, Ugrin 4, Perić, Bratec, Ferfolja 3, Golob, Jeglič, Ljepoja, Ljubas 8, Obradović, Sterle.

Sedemmetrovke: Krim 3 (1), Zagorje 7 (7)
Izključitve: Krim 18 minut, Zagorje 12 minut

Vikend bo za Krimovke minil v znamenju regionalne lige. Na Galjevico prihajata hrvaška Podravka Vegeta in makedonski Metalurg, ki bosta v soboto tudi odprla peti turnir.

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.