Krimovke opravile še zadnjo nalogo pred Ligo prvakinj

Oktober se je za Krimovke začel zelo pestro. Iz reprezentančnih priprav so se vrnile na zanimivo tekmo proti Celju, ki je prinesla dobro pripravo za sobotni vrhunec, prvo kolo skupinskega dela Lige prvakinj. V njem se bodo krimovke ob 14. uri na Danskem pomerile z zasedbo Team Esbjerg.

Domačo nalogo so v Celju uspešno opravile. Kljub izenačeni tekmi vse do 50. minute, so pri rezultatu 23:23 dosegle tri zaporedne zadetke in ušle na prednost, ki je gostiteljice niso več uspele ujeti. Četrto tekmo državnega prvenstva so končale z zmago 30:25.

Tamara Georgijev je odigrala odlično tekmo in jo končala z osmimi zadetki, Alja Koren jih je dodala šest.

DRŽAVNO PRVENSTVO, 4. KOLO:
Torek, 11. oktobra 2016 ob 19.30
ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE – RK KRIM MERCATOR 25:30 (15:14)
Dvorana Golovec, 50. Sodnika: Ivančič D., Ivančič I.

ŽRK Celje Celjske Mesnine: Stropnik, Belac, Vrček A. 2, Vrček S. 1, Regner 6, Hren 12, Moćič, Pišek, Robič 1, Cvetko, Helbel, Privšek 3, Florjančič, Hrovatič.
RK Krim Mercator: Georgijev 8, Jurič, Jeriček, Blažević 2, Milanović-Litre 5, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 5, Marinček, Omoregie 3, Koren 6, Pandžič, Barič, Kamdop, Amon 1, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Celje 4 (4), Krim 5 (5).
Izključitve:
Celje 4 minute, Krim 12 minut.
Rdeč karton: Bajramoska (44′, Krim).

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
˝Zaradi reprezentančnih priprav cel teden nismo bili skupaj. Ta tekma je bila za nas drug trening po vrnitvi v klub. Ne smemo si privoščiti, da se prikažemo v tako slabi luči, zato po tekmi v Celju nimam posebnega komentarja
Tamara Georgijev, RK Krim Mercator: ˝Nobenega nasprotnika ne moremo premagati na lahek način. Tekma v Celju nam je dala lekcijo pred tekmo v Esbjergu, na kateri ne smemo zaigrati na takšen način. Poprijeti moramo za delo, saj si vsi želimo čim boljše igre v Ligi prvakinj.«