Krimovke nadigrale Metalurg, sledi Podravka

Krimovke so prvi tekmovalni dan leta 2015 začele z zmago proti Metalurgu. Proti makedonskih predstavnicam v regionalni ligi so prikazale odlično igro. Med strelke so se vpisale vse, razen obeh vratark. Vrhunec tekme, ki so jo naša dekleta dobila z rezultatom 32:22, je bil vrhunski dvojni cepelin Ane Zrimšek in Allison Pineau.

V začetku tekme so z uvodnim zadetkom do zadetka prišle Makedonke, ki so nato povedle še pri rezultatu 1:2. Krimovke so nato prevzele pobudo in prednosti niso več spustile iz rok. V prvem polčasu so največjo prednost ujele v 26. minuti, ko je iz dveh protinapadov dva zadetka dosegla Tamara Mavsar. V začetku 18. minute je prvič zaigrala Allison Pineau, ki je do konca polčasa zadela enkrat, vseskozi pa asistirala soigralkam.
Drugi polčas je v popolnosti pripadel našim rokometašicam, ki so z delnim rezultatom 8:2 v 41. minuti po zadetku Ekaterine Čečkove prvič povedle za deset (24:14). V 42. minuti je sledila akcija, ki bo vsem prisotnim še dolgo ostala v spominu. Allison Pineau je podala na krilo proti Alji Koren, ta je žogo, kot se za cepelin spodobi, sprejela v zraku, a je ni poslala v gol, temveč jo je podala nazaj proti Allison, ki je na navdušenje vseh dosegla 25. zadetek Krimovk. Mirjeta Bajramoska je le nekaj sekund kasneje dosegla svoj peti zadetek, s katerim je dekletom prinesla najvišjo prednost na tekmi (26:14). Še dve minuti kasneje sta se v isti minuti med strelke vpisali Lara Hrnčič in Ana Zrimšek, ki sta zaokrožili seznam strelk. Makedonke so v zadnji minuti razliko uspele zmanjšati na deset, tekma se je končala z rezultatom 32:22.

Tamara Mavsar in Alja Koren sta si enakomerno razdelili ducat zadetkov. Mirjeta Bajramoska jima je sledila s petimi, Allison Pineau pa s štirimi zadetki.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK METALURG 32:22 (16:12)
Športna dvorana Frane Galovića, 60. Sodnika: Jurinović, Sokol (oba Hrvaška)

RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich 3, Jurič 1, Čečkova 2, Pineau 4, Mavsar 6, Hrnčič 1, Stefanišin, Bajramoska 5, Koren 6, Jankovič 1, Gregorc 2, Zrimšek 1.
ŽRK Metalurg: Serafimova, Karanfilovska, Antić, Belevska 3, Jovanovska 7, Nikolić 1, Stojkovska 1, Nikolovska 1, Dabevska, Livrinić 2, Sazdovska 2, Cipuševa, Durlanova, Ristovska 4, Petkovska 1.

Sedemmetrovke: Metalurg 7 (5), Krim 0 (0)
Izključitve: Metalurg 2 minuti, Krim 4 minute