Krimovke na Švedskem opravile še zadnji trening

Krimovke odštevajo zadnje ure do četrte tekme skupinskega dela Lige prvakinj. Ljubljančanke so na Kodeljevem proti švedskemu Sävehofu slavile zmago z 32:29, teden dni kasneje pa si lahko z novim uspehom proti istemu tekmecu dokončno zagotovijo napredovanje v naslednji krog in s tem šest novih tekem med evropsko klubsko elito.
Pot proti severu Evrope je Krimovke prek Münchna in Göteborga pripeljala v Partille. Tipično švedsko mestece, ki šteje dobrih 37.000 prebivalcev, je v športnem svetu poznano predvsem po rokometnem turnirju, ki vsako leto v začetku julija poveže kar 20.000 udeležencev z vsega sveta.
Ljubljanske rokometašice so v petek na jugozahodu Švedske že opravile prvi trening, a ne na prizorišču tekme, ki je bilo zasedeno s koncertno prireditvijo. Trener Uroš Bregar je bil tako primoran svoje izbranke zbrati v eni izmed manjših pomožnih dvoran. Krimovke so se kljub temu dobro znašle in so pripravljene, da tudi na povratnih tekmah skupinskega dela pokažejo svojo moč. Dvoboj v Areni Partille, ki sprejme okoli 4100 navijačev, se bo to soboto začel ob 16.00, v domovini pa ga bo mogoče v živo spremljati na Šport TV 1. Sävehof je na dosedaj edini domači tekmi Lige prvakinj izgubil proti danskemu Esbjergu s 25:30, v ljubljanskem taboru pa so trdno odločeni, da bo tako tudi ta vikend.
LIGA PRVAKINJ, SKUPINA D, 4. KOLO:
sobota, 5. novembra, ob 16.00:
IK SÄVEHOF : RK KRIM MERCATOR (prenos na Šport TV 1)
Ilija Anđelković, pomočnik trenerja RK Krim Mercator: »Vesel sem, da so vse punce zdrave in da je atmosfera v ekipi odlična. Sävehof je kvaliteten nasprotnik, pričakujemo težko tekmo, naredili pa bomo vse, da zmagamo.«
Miša Marinček, kapetanka RK Krim Mercator: »Nestrpno pričakujemo jutrišnjo tekmo, ki jo bomo začele z upanjem na zmago. Pokazalo se je, da so Švedinje premagljive, če imamo svoj dan. Čakajo nas še tri tekme, nejasno je, kako se bo razpletla naša skupina in koliko točk bodo ekipe nesle v redni del.«