Krimovke in Mercator še naprej z roko v roki

Mercator, ena največjih trgovskih verig v jugovzhodni Evropi, ostaja generalni sponzor rokometašic Krima tudi v prihodnjih treh letih. Krimovke, ki so pred dnevi potrdile 22. zaporedno uvrstitev v elitno Ligo prvakinj, in Mercator sta tesno povezana že več kot desetletje.

Mercator opravlja pomembno družbeno odgovorno delo. Z donacijami in sponzorstvi v tem podjetju podpirajo številne športne klube, dobrodelne organizacije in ostale, ki opravljajo družbeno koristna dela v okolici Mercatorjevih poslovalnic. Tudi Krimove rokometašice so že bile del Mercatorjevih akcij, med drugim smo v klubu na eni od teh na glavni železniški postaji v Ljubljani skupaj s še nekaterimi znanimi športniki razdeljevali slovenski zajtrk.

Krimovke v aktualni sezoni elitne Lige prvakinj čakajo sami skandinavski tekmeci. V soboto, 15. oktobra, bodo Ljubljančanke 22. nastop v skupinski del Lige prvakinj začele na gostovanju pri danski ekipi Esbjerg, tekma se bo začela ob 14. uri. Preostala nasprotnika sta še švedski Sävehof in norveški Larvik.

Toni Balažič, predsednik uprave Mercator, d.d.: »Mercator je ponosni pokrovitelj RK Krim že več kot 16 let. Sooblikovali smo uspešen razvoj kluba in mu stali ob strani tudi v manj uspešnih obdobjih. Tudi s tem smo dokazovali, da dolgoročno vlagamo v razvoj športa in da smo tudi na tem področju najboljši sosed. Vsem v klubu, predvsem pa igralkam v vseh kategorijah želimo veliko uspeha in športne sreče tudi v prihodnje, vsem navijačem pa obilo športnih užitkov in veselja na koncu vsake tekme.«
Deja Doler Ivanović
, članica izvršnega odbora RK Krim Mercator: »Za naš klub predstavlja dogovor o nadaljnjem in hkrati tudi dolgoročnem sodelovanju z našim generalnim sponzorjem, podjetjem Mercator, izreden uspeh. S tem smo si v RK Krim Mercator zagotovili mirnejšo prihodnost in stalnost pri našem delu. Mercator je pokazal, da je še vedno naš najboljši sosed, ki se v veliki meri odziva na potrebe lokalnega okolja in nam je v aktualnih razmerah trdna opora in pravi prijatelj. Rokometni klub Krim in Mercator bosta s ponosom na zgodovinske dosežke še naprej gradila uspehe z roko v roki z željo po tem, da bodo naša dekleta še naprej prepoznavna tako doma kot širom naših meja.«