Krimovke le še ena zmaga ločuje do 22. naslova

Rokometašice Krima Mercatorja so po domači zmagi z 29:19 le še korak oddaljene do novega, že 22. naslova državnih prvakinj. Zastavljeno lahko dosežejo že na naslednjem gostovanju pri Koprčankah, v sredo, 5. aprila ob 19.30. Še prej pa jih konec tedna čaka tretji turnir regionalne lige, tudi s humanitarno noto.

Laura Kamdop, Tamara Georgijev in Nina Zulić so že v drugi minuti krimovke popeljale do prednosti s 3:0. Ko sta se strelkam pridružili še Polona Barič in Alja Koren pa je prednost v 11. minuti narasla že na 8:1.

Miša Marinček in Sergeja Stefanišin, po zaslugi trdne obrambe, v vratih nista imeli veliko dela. Razlika je naraščala in se ob koncu prvega polčasa ustavila pri devetih zadetkov prednosti za ljubljanske rokometašice (17:8).

V drugem, ko se je tempo malce umiril, so domačinke zasluženo 16. zaporedno zmago vknjižile z rezultatom 29:19. Videli smo tudi izjemno potezo Georgijeve, ki je enega od svojih petih zadetkov dosegla v slogu Deana Bombača.

Poleg Georgijeve, Zulićeve in Baričeve je pet zadetkov za domačo vrsto dosegla tudi mlada Ana Abina.

DRŽAVNO PRVENSTVO, 20. KROG:
Sreda, 29. marec ob 20.00:
RK KRIM MERCATOR : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 29:19 (17:8)
RK Krim Mercator:
Georgijev 5, Benko, Abina 5, Jeriček, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska, Marinček, Omoregie, Zulić 5, Koren 2, Pandžić, Barič 5, Kamdop 2, Amon 3, Zrimšek 2.
RK Zelene doline Žalec: Amon, Klakočer 2, Pavič 1, Avbelj 6, Grebovšek, Krebs 1, Kolar 2, Kundija 5, Krulec, Danijel, Kompan, Strnad 2.

Miša Marinček, kapetanka RK Krim Mercator:
»Mirnost v letošnji sezoni smo si zagotovile same, vemo kaj nam resnost na vseh tekmah prinaša in kaj smo lani izgubili, zato želimo naslov želimo čimprej pripeljati v Stožice. Vedno želimo igrati popolnoma skoncentrirani in če bo vse potekalo, kot je do sedaj, verjamem, da naslov vračamo popolnoma zasluženo. Domači turnir regionalne lige ta konec tedna se mi zdi idealna priložnost za humanitarno noto, vselej želimo pomagati, a vsakomur žal ne moramo. Srečna sem, da se je klub odločil za pomoč Nenadu Stojakoviću, ki je izjemen človek, ki je v življenju veliko dal za rokomet in Slovenijo. Zagotovo mu bo prav prišel vsak glas in čim več dobrih del. Tudi psihološko, da bi lahko morda spet shodil. Možnosti so in če mu bo uspelo skupaj z našo pomočjo bom še toliko bolj vesela in ponosna.«