Krimovke kljub mladosti znova dobro do zadnjih minut

V drugem krogu skupinskega dela Lige prvakinj so Krimovke odšle na najdaljše potovanje v prvem delu 23. evropske sezone. Ruski Rostov-Don, ki je na prvi tekmi brez težav opravil na gostovanju pri Larviku, je bil tokratni nasprotnik naših deklet.

Zaradi poškodbe, ki jo je staknila na prvi tekmi, je tokrat manjkala krožna napadalka Vesna Milanović-Litre, ki jo je v napadu zamenjala Aneja Beganovič, v obrambi pa je več dela dobila predvsem Manca Jurič. Prvič pa je po poškodbi zaigrala Alja Koren, ki je zadela uvodni zadetek Krimovk.

Podobno prvi tekmi, so bili tudi tokrat v začetnih minutah zadetki lepo razporejeni. Ob koncu sedme minute je semafor kazal na 4:3, po dveh zaporednih zadetkih pa so domačinke prvič nekoliko bolj ušle. A Krimovke so vendarle celotni prvi polčas odigrale zelo solidno in niso dopustile Rusinjam, da bi se »odlepile«. Šele ob koncu prvega polčasa je zaostanek prišel na štiri zadetke, 16:12.

V drugem polčasu je vse do 45. minute razlika znašala tri ali štiri zadetke. Sledilo pa je pet nesrečnih ne srečnih minut, ki so jih domačinke izkoristile in ušle na 29:22. Ob koncu so znova prevagale izkušnje, Rusinje so ravno ob koncu tekme povedle z 35:25 in dosegle še drugo zmago.

Šest zadetkov je dosegla tokratna prva strelka Krimovk, Mirjeta Bajramoska. Po tri so si razdelile povratnica Alja Koren, Aneja Beganovič, Nina Zulič in Polona Barič. Dva so tokrat dosegle kapetanka Tamara Mavsar, Marija Obradović in Elizabeth Omoregie. Svoje je prispevala še Manca Jurič.

ROSTOV-DON – RK KRIM MERCATOR 35:25 (16:12)
Palace of Sport Rostov-Don, 3000. Sodnika: Panayides, Andreou (oba Ciper)

Rostov-Don: Lunde, Slivinskaya, Managarova 9, Petrova, Sen 5, Punko, Bobrovnikova 2, Davydenko 1, Makeeva 1, Sedoykina, Kiseleva 2, Shymkute 2, Ilina 8, Stepanova, Avdekova 1, Borshchenko 4.
RK Krim Mercator: Abina, Jurič 1, Luković, Mavsar 2, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganovič 3, Marinček, Omoregie 2, Zulič 3, Koren 3, Barič 3, Obradović 2, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Rostov-Don 3 (2), Krim 2 (2)
Izključitve: Rostov-Don 4 minute, Krim 6 minut

Krimovke bodo v tretjem krogu Lige prvakinj znova zaigrale v domačih Stožicah. V petek, 30. oktobra ob 18. uri, prihaja norveški Larvik. Norvežanke so na prvi tekmi proti Rostov-Donu izgubile za šest zadetkov (21:27), v drugem krogu pa so na gostovanju slavile proti Baia Mareju (29:31).