Krimovke januarja začenjajo nastope v regionalni ligi

Sredi januarja prihodnje leto se bo začela ženska regionalna rokometna liga (WRHL), v kateri bodo poleg Krimovk nastopale še ekipe Budućnosti, Podravke Vegete in Vardarja. Tekmovanje bo razdeljeno na štiri turnirje, zadnji, ki bo potekal v Skopju, bo štel kot zaključni turnir.

Četverica ekip, ki bo tekmovala, je precej kakovostna, saj so se razen Podravke vsi klubi uvrstili v glavni del Lige prvakinj in to kot najboljše ekipe svojih skupin. Na nedavnem sestanku so sodelujoči klubi določili termine turnirjev. Ljubljana bo gostila tretjega, ki bo na sporedu 1. in 2. aprila.

WRHL je najboljše ženske klube v balkanski regiji prvič povezal leta 2008, zadnjič pa pred dvema letoma. Že od prve sezone velja omenjeno tekmovanje kot izvrstna priprava na tekme najvišje evropske ravni. Nova izvedba bo potekala ob koncih tednov, ko najboljši trije klubi ne bodo tekmovali v Ligi prvakinj.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: 
»Ob 12 tekmah v Ligi prvakinj in kvalifikacijskem turnirju, nam tekmovanje v regionalni ligi prinaša še več kakovostnih mednarodnih tekem. Tekmovanje bo kakovostno, saj so tri ekipe uvrščene v glavni del med evropsko klubsko elito, Budućnost in Vardar sodita med najbolje klube v Evropi. Regionalno ligo bomo izkoristili za vzdrževanje pripravljenosti med premori v Ligi prvakinj.«

RAZPORED TURNIRJEV WRHL:
1. turnir, Podgorica, Črna gora, 15. in 16. januar 2017
2. turnir, Koprivnica, Hrvaška, 25. in 26. marec 2017
3. turnir, Ljubljana, Slovenija, 1. in 2. april 2017
4., zaključni turnir, Skopje, Makedonija, 25. in 26. april 2017