Krimovke ekspresno do druge super pokalne trofeje

Druga izvedba super pokala za dekleta je luč sveta ugledala v Portorožu. Pod vročim soncem, ki je kar nekoliko motil dekleta, so se naše državne in pokalne prvakinje pomerile proti lanskim pokalnim finalistkam, Žalčankam.

Vsi dvomi o končnem zmagovalcu so bili razblinjeni že v prvih minutah, ko so naša dekleta po zadetkih Tamare Mavsar, Mirjete Bajramoske in Polone Barič hitro povedla s 4:0. Med vratnici je prvič na uradni tekmi svoje delo odlično opravljala Amra Pandžič.

Že prednost naših deklet ob polčasu, ko se je semafor ustavil pri 25:14, je bila jasni pokazatelj, da bodo Krimovke osvojile tudi drugi super pokal. V drugem polčasu je v vrata stopil Miša Marinček, ki je ustavila tudi nekaj sedem metrovk.

Igra se je v drugem polčasu nekoliko umirila, znova pa smo videli tudi lepo število zadetkov. Tekma se je končala z rezultatom 42:19. Najboljša strelka naših deklet je s sedmimi zadetki postala Tamara Mavsar, naziv najboljše posameznice je prejela Elizabeth Omoregie. Za nagrado je prejela smuči.

RK KRIM MERCATOR – RK ZELENE DOLINE ŽALEC 42:29 (25:14)
ŠRC Marina, 700. Sodnika: Leskovec, Nahtigal

RK Krim Mercator: Jurič 2, Luković 4, Milanović- Litre, Mavsar 7, Hrnčič 3, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 4, Beganović 3, Marinček, Omoregie 6, Zulić 1, Koren 5, Pandžič, Barič 4, Zrimšek 3.
RK Zelene Doline Žalec: Potočnik, Danijel, Korotaj 10, Lah, Turnšek 8, Čerenjak 3, Lobnikar, Košir M. 2, Frangež, Pirc 5, Kompan, Tratnik 1, Košir, Zubak.

Sedemmetrovke: Krim 9 (7), Žalec 10 (7)
Izključitve: Krim 10 minut, Žalec 8 minut

Prva lovorika letošnje sezone je doma. Pohod proti državnemu naslovu začenjamo 19. septembra. Še prej vas vabimo na Memorial Vinka Kandije, o katerem bomo več poročali v naslednjih dneh.