Krimovke drugič zapored zmagovalke Memoriala Vinka Kandije

Memorial Vinka Kandije je vstopil v drugo desetletje, letošnji že 11. zaporedni je bil slovensko obarvan. Poleg obeh domačih članskih ekip sta nastopila še Krka in Zagorje, veliko vlogo pa so dobile tudi mlajše rokometašice. V petek sta potekali tekmi med Krimovkami in Krkašicami in Ljubljančankami in Zagorjankami, po obeh tekmah smo se preselili na Ljubljanski grad, kjer je potekal slavnostni dogodek ob 30. obletnici kluba. V soboto so že v dopoldanskih urah igrišče zasedle Krimove starejše deklice, kasneje pa so se jim pridružile še kadetinje. Piko na i so memorialu dodale Krimove članice, ki so v finalu slavile proti Zagorjankam.

Zaradi pestrega petkovega večera so na parket najprej stopile Krimovke in Krkašice. Dolenjke so se v prvih minutah borile zelo dobro in prikazale lepo igro, a Krimovke so pričakovano visoko slavile z rezultatom 40:24, ob polčasu se je semafor ustavil pri 18:12. V drugi petkovi tekmi so naše nekoliko mlajše članice zaigrale proti Zagorjankam, debitantke v najmočnejši državni ligi so podobno kot Krkašice prikazale lepo igro, a nekoliko bolj izkušene Zagorjanke so vendarle zanesljivo slavile z rezultatom 25:39 (11:18). V sobotno finale sta se tako uvrstila Krim in Zagorje, na tekmo za tretje mesto pa Ljubljana in Krka.

Sobotni dopoldan ni pripadel članicam, temveč mlajšim igralkam Krima. Na parket so najprej stopile starejše deklice, ki so zaigrale med seboj. V odličnem vzdušju Galjevice so prikazale zelo dobro in izenačeno igro, saj sta se med tekmo ves čas izmenjevali v vodstvu. Nekaj minut po poldnevu so na svoj račun prišle kadetinje, najprej nekoliko mlajše, ki igrajo v RK Ljubljana. Njihove nasprotnice so bile Zagorjanke, ki so v lanski sezoni v kategoriji starejših deklic osvojile drugo mesto. Naša dekleta se niso prestrašila močnih nasprotnic. Odlično igro iz prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 19:11, so prenesle tudi v drugega in zasluženo visoko slavile z rezultatom 38:23.

Starejša ekipa kadetinj je odigrala tekmo proti kadetski reprezentanci, ki je nastopila v premešani postavi, brez vsaj osmih igralk, ki so seveda igrale za Krim ali Ljubljano. V začetnih minutah sta ekipi odigrali precej izenačeno, a že v drugi polovici prvega polčasa so naša dekleta jasno pokazala, kdo je glavni na igrišču. Prvi polčas se je končal z rezultatom 18:15, v drugem so naša dekleta razliko še nadgradila in slavila z rezultatom 34:28.

Po prvem nekoliko daljšem premoru so sledile tekme članic. Ob 16. uri so na igrišče najprej stopile članice RK Ljubljana in ŽRK Krka Novo mesto, ki so se pomerile na tekmi za tretje mesto. Naša dekleta so znova dobro zaigrala v prvem polčasu nekaj časa tudi vodila, v nadaljevanju je na plin stopila Krka, ki je na odmor odšla s prednostjo štirih zadetkov (15:19). V drugem polčasu so se naša dekleta znova nevarno približala (23:24 in 24:25), a je v zadnjih minutah tekme znova prevladala izkušenost gostujoče ekipe, ki je z rezultatom 28:35 osvojila tretje mesto.

Veliko finale je na vrsto prišlo ob 18. uri, finalista super pokala sta si nasproti znova stala le slab teden kasneje. Domača klop je bila nekoliko spremenjena, saj se je seznam poškodovanih nažalost znova nekoliko povečal. Veseli pa dejstvo, da je lahko zaigrala francozinja Amelie Goudjo, ki je dosegla tudi prva zadetka v naših vrstah.

Naša dekleta so tekmo odlično odprla, Tamara Mavsar in Alja Koren sta s svojima zadetkoma Krimovkam že v prvih dveh minutah priigrali prednost 2:0. Dva zadetka sta ekipi ločevali tudi po tridesetih minutah igre (16:14). Drugi polčas je minil v podobnem ritmu, kot prvem. Krimovke nikoli niso zapravile vodstva. Zagorjanke so sicer nekajkrat nevarno zapretile in izgledalo je, da bodo zadnje minute znova izenačene, a naša dekleta so zadevala iz vseh položajev v vratih pa sta znova odlične obrambe prikazovali Sergeja Stefanišin in Miša Marinček. Tekma se je končala z rezultatom 28:25 in naša dekleta so osvojila drugo lovoriko zapored, prav tako tudi drugo zaporedni finalno zmago v Memorialu Vinka Kandije.

Trenerka Marta Bon, takoj po slavju naših deklet: “Veseli nas, da smo memorial lepo pripeljali do konca in spoštljivo odigrali v spomin na enega legendarnih trenerjev. Iskreno nam je bilo veliko do tega, da slavimo in to smo tudi storili. To je eden izmed pomembnih kamenčkov v mozaiku gradnje nove prihodnosti. Ogromno nam pomeni, da je Amelie (Goudjo op.a) zaigrala. Dejstvo je, da je pivot svetovnega formata in naša igra je z njo popolnoma drugačna.”

Petek, 12. september:

RK KRIM MERCATOR – ŽRK Krka Novo mesto 40:24 (18:12)

RK LJUBLJANA – RK GEN-I Zagorje 25:39 (11:18)


Sobota, 14. september:

RK KRIM zelene – RK KRIM modre 21:25 (13:10) (starejše deklice)

RK LJUBLJANA – RK GEN-I Zagorje 38:23 (19:11) (kadetinje)

RK KRIM MERCATOR – Slovenija 34:28 (18:15) (kadetinje)

za tretje mesto: RK LJUBLJANA – ŽRK Krka Novo mesto 28:35 (15:19)

za prvo mesto: RK KRIM MERCATOR – RK GEN-I Zagorje 28:25 (16:14)