Krimovke brez težav opravile z Branikom

Namesto ponedeljkovega popoldanskega treninga so krimovke v Stožicah predčasno gostile mariborski Branik. Suvereno so opravile tudi s petim tekmecem aktualne sezone državnega prvenstva, boljše so bile s 40:14. V šestem krogu ljubljanske rokometašice čaka derbi proti Zagorju.

Osem zaporednih zadetkov so nabrale krimovke, preden so prvega dosegle gostje. Obramba, ki ji je med vratnicama skozi celotno tekmo poveljevala Amra Pandžič, je delovala precej suvereno. Gostje so prvi zadetek iz igre dosegle šele nekaj sekund pred koncem prvega polčasa, ko so zaostanek zmanjšale na 19:6. Tudi v drugi polovici dvoboja smo spremljali igro mačke z mišjo. Tamara Georgijev je ob koncu prehitela sireno in krimovkam priborila 40. zadetek, za končnih 40:14.

Državno prvenstvo, 5. krog:
ponedeljek, 17. oktober ob 18.40
RK KRIM MERCATOR – ŽRK BRANIK 40:14 (19:6)
ŠC Stožice, 20. Sodnika: Miklavčič, Gorenc.

RK Krim Mercator: Georgijev 4, Jurič 4, Blažević 2, Milanović Litre 3, Jeriček 6, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 3, Koren 8, Pandžič, Barič, Kamdop 5, Amon 2, Zrimšek.
ŽRK Branik: Hajduk, Čebular, Šauperl-Ilič 3, Želj 9, Prapotnik 1, Ekart, Križanec, Krumpak, Ramšak, Pelikan, Bratanič, Trobas 1.

Sedemmetrovke: Krim 1 (0), Branik 9 (8).
Izključitve: Krim 2 minuti, Branik 0 minut.

Amra Pandžič, vratarka RK Krim Mercator: »Težko je igrati proti takšnim tekmecem, ker smo večino dvoboja v obrambi. Tako mora vratar biti ves čas povsem zbran. Želela bi si, da bi obranila še kakšno sedemmetrovko več. Na domači tekmi Lige prvakinj se pripravljamo z vso resnostjo, popolnoma smo osredotočene nanju. Odigrati moramo vrhunsko, saj le tako lahko dvignemo samozavest in naberemo točke, ki se nam bodo ponudile.«

Krimovke zdaj čakata dva zelo pomembna tedna. Na Kodeljevo v Ligi prvakinj prihajata Larvik in IK Sävehof, med tednom pa bo na sporedu še derbi državnega prvenstva. Po pokalni tekmi bodo Ljubljančanke znova gostovale v Zagorju.

Sobota, 22. oktober ob 16.30 – RK Krim Mercator : Larvik
Sreda, 26. oktober ob 19.15 – RK Zagorje : RK Krim Mercator
Sobota, 29. oktober ob 17.00 – RK Krim Mercator : IK Sävehof

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.