Krimovke borbeno in zavzeto do zadnjih minut

Na tretji tekmi rednega dela Lige prvakinj so Krimovke gostile Budućnost, ki odkrito cilja na evropski naslov. Krimovke so prvi polčas začele zadržano, v drugem pa pokazale, da znajo igrati. Gostje so se morale za zmago pošteno potruditi, končni rezultat 20:23.

Alja Koren je odmislila bolečine v kolenu, prav tako Elizabeth Omoregie v rami. Miša Marinček je veliko dela opravila v drugem polčasu, ko je s svojimi obrambami klop večkrat dvignila na noge, zadetki v napadu pa so počasi topili prednost gostij.
Črnogorke so na začetku tekme izkoristile nekoliko premedel začetek naših deklet in ušle na 3:9. Ob polčasu so vodile 8:16.
V drugem polčasu so se Krimovke dokončno prebudile in pokazale, da lahko delujejo še kako uigrano. Zaostanek se je vse bolj topil, a ob koncu tekme je zmanjkalo minut. Kljub temu so Krimovke pokazale, da lahko tudi proti trenutno močnejšim nasprotnikom igrajo suvereno in enakopravno.

Tamara Mavsar je s sedmimi zadetki postala najboljša strelka tekme, Mirjeta Bajramoska in Elizabeth Omoregie sta s petimi prav tako pristali med najbolj strelsko učinkovitimi.

RK KRIM MERCATOR – BUDUĆNOST 20:23 (8:16)
ŠC Stožice, 500. Sodnika: Jurinović, Mrvica (oba Hrvaška)

RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich, Jurič, Luković, Čečkova, Pineau 3, Mavsar 7, Hrnčič, Goudjo, Stefanišin, Bajramoska 5, Marinček, Omoregie 5, Koren, Jankovič, Gregorc.
Budućnost: Petrović 5, Neagu 5, Nikolić, Woltering, Dalby, Rajčić, Bulatović 4, Žderić, Ramusović, Cvijić 2, Mehmedović 4, Despotović, Pavičević 1, Byzdra 1, Knežević 1.

Sedemmetrovke: Krim 8 (5), Budućnost 2 (2)
Izključitve: Krim 2 minuti, Budućnost 10 minut

Elizabeth Omoregie: »V prvem polčasu nismo bile prave, v drugem pa smo pokazale, da je ekipa zelo dobra. Popravile smo svoje napake iz prvega polčasa in tudi iz preteklih tekem. Upam, da so navijači ponosni na nas, saj smo res dale vse od sebe.«

Marta Bon: »Skozi celotno sezono se nam ponavljajo enake stvari. Poizkušamo obdobja, ko odigramo kakovostno. Vsaka tekma znova pokaže, da nas čaka še veliko dela. Vendarle moram izpostaviti, da smo se, po slabem prvem polčasu, v drugem znali vrniti.«