Krimovke bodo nadaljevale v pokalu pokalnih zmagovalcev

Predzadnji novembrski petek je Krimovkam prinesel zaključek skupinskega dela Lige prvakinj. Močno pomlajene Krimovke so v Stožicah pričakale že pred zadnjim krogom zmagovalno ekipo skupine A, ruski Rostov-Don.

Gostje ničesar niso prepustile naključju, ogrevanje pred tekmo so začele že dve uri pred tekmo in napovedale, da v Stožice niso prišle le na odmor. A začetek in tudi nadaljevanje tekme sta pripadla Krimovkam, izkušnje pa so znova prevagale v zaključkih obeh polčasov. Tekma se je začela z minuto molka v spomin Matjažu Jenčiču, navijaču, ki je tragično preminul med povratkom iz Romunije.

Odlično je skozi celotno tekmo svoja vrata branila Miša Marinček, zbirala je obrambe takrat, ko so Rusinje lovile izenačenje. 27. minut prvega polčasa so Krimovke bile v prednost, nazadnje pri zadetku Polone Barič za 14:13. Sledile pa so minute gostij, ki so na odmor odšle s prednostjo 14:18.

Drugi polčas se je začel z nekajminutno zamudo, ki jo je povzročila okvara semaforja. Zaradi poškodbe je med odmorom tekmo morala zapustiti Tamara Mavsar, prve informacije sumijo poškodbo dlančnice.
Kljub poškodbi kapetanke so dekleta tudi v drugem polčasu napadale in Rostovu povzročile kar nekaj sivih las. Znova so prevzele pobudo in vodile še v 52. minuti. Za 29:28 je takrat zadela Alja Koren, izkušenejše gostje so nato najprej izenačile. Štiri minute pred koncem je bil rezultat tako poravnan na 31:31, sledil pa je padec naših deklet in pet zaporednih zadetkov gostij za 31:36.

Z osmimi zadetki je nase znova opozorila hitra Polona Barič, Alja Koren je dosegla pol ducata zadetkov (6). Štiri zadetke sta dosegli Manca Jurič in Marija Obradović, Mirjeta Bajramoska tri, poškodovana Tamara Mavsar pa dva. Enak strelski učinek je imela še Elizabeth Omoregie.

RK KRIM MERCATOR – ROSTOV-DON 31:36 (14:18)
Center Stožice, gledalcev. Sodnika: Schulze, Tonnies (oba Nemčija)

RK Krim Mercator: Abina, Jurič 4, Luković 1, Mavsar 2, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganovič 1, Marinček, Omoregie 2, Zulič, Koren 6, Pandžič, Barič 8, Obradović 4, Zrimšek.
Rostov-Don: Mekdieva, Lunde, Slivinskaya, Petrova 4, Sen 1, Punko 2, Bobrovnikova 2, Davydenko 4, Makeeva 2, Sedoykina, Kiseleva 5, Shymkute 4, Ilina 7, Stepanova 2, Avdekova 2, Borshchenko 1.

Sedemmetrovke: Krim 6 (6), Rostov-Don 3 (3)
Izključitve: Krim 4 minute, Rostov-Don 12 minut

Krimovke evropsko sezono nadaljujejo med šestnajst najboljšimi ekipami pokala pokalnih zmagovalcev. Ravno te dni se ekipe, ki že igrajo v tem močnem tekmovanju, merijo na tekmah tretjega kroga. O možnih nasprotnikih in žrebu vas bomo obveščali v naslednjih dneh.