Krimovkam tudi drugi dvoboj v treh dneh

Rokometašice Krima Mercatorja so po sredini pokalni tekmi proti Zagorju odigrale še drugo tekmo v dveh dneh. Na uvodnem dvoboju državnega prvenstva so v četrtek gostile ekipo ŽRK Velenje, od katere so bile boljše s 43:15. V petek Krimovke že čaka nova tekma, torej še tretja v treh dneh, v mestnem derbiju se bodo namreč pomerile z ekipo Ljubljane.

Prestavljena tekma prvega kroga je bila izenačena le v uvodnih 10 minutah, nato pa so se gostiteljice razigrale in popolnoma zagospodarile na igrišču. Prvi polčas se je končal z rezultatom 17:7, v drugem pa so Krimovke še bolj izkoristile utrujenost Velenjčank in razlika je narasla na končnih +28.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK VELENJE 43:15 (17:7)
ŠC Stožice, gledalcev 30. Sodnika: Kočevar, Šilc.

RK Krim Mercator: Georgijev 7, Jurič 6, Benko 9, Blažević 4, Jeriček, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska, Marinček, Omoregie 3, Koren 8, Pandžič, Barič, Kamdop, Amon 6, Zrimšek.
ŽRK Velenje: Atelšek, Alekič 1, Ferenc 1, Franc, Lakič, Tabakovič 1, Simič, Hadžič, Lakič, Smonkar 7, Okleščen 5.

Sedemmetrovke: Krim 1 (1), Velenje 2 (2)
Izključitve: Krim 0 minut, Velenje 0 minut
Rdeč karton: Hadžič (26′, Velenje)

Aneta Benko, z devetimi zadetki najboljša strelka tekme: »S kakovostno obrambo pridemo do lahkih zadetkov, tokrat smo imele pravi strelski trening. Verjamem, da bomo tudi naslednjo tekmo odigrale tako, kot znamo. Na vsakem dvoboju imamo nove naloge, sestavljamo igro, pridobivamo na samozavesti in želimo napraviti čim manj napak.