Krimovim reprezentantkam prvi zmagi

Za slovenskimi reprezentantkami, med katerimi je kar pet krimovk, sta dve od štirih pripravljalnih tekem, ki jih je selektor Uroš Bregar pripravil v prvem ciklusu priprav za evropsko prvenstvo. Proti Čehinjam so prvo tekmo na Ptuju izgubile, drugo pa dobile. Sledita še obračuna v madžarskem Siofokiju z domačo izbrano vrsto.

Krimove barve v reprezentančnem dresu te dni zastopajo Nina Jeriček, Sergeja Stefanišin, Ines Amon, Miša Marinček in Polona Barič, medtem ko sta Bregar in Branka Jovanović del strokovnega štaba. Sredina tekma s češko reprezentanco se je končala z rezultatom 27:30, dan kasneje pa so naše rokometašice tekmicam oddolžile za poraz in slavile zmago s 33:28. Na drugi tekmi je bila s petimi zadetki najboljša strelka kapetanka reprezentance Jeričkova.

Dejavna je tudi srbska reprezentanca, ki se mudi na turnirju na Nizozemskem. Srbija, ki bo na evropskem prvenstvo tudi nasprotnica naših deklet, je na prvem obračunu premagala Romunijo (23:19). Tamara Georgijev je za zmago svoje reprezentance, ki je med tekmo vodila že z 22:11, prispevala en zadetek.

Na prvo pripravljalno tekmo pa še čakata Vesna Milanovič Litre in Valentina Blažević, ki s hrvaško reprezentanco trenirata v Ivanić-Gradu. Hrvatice čakata dve tekmi proti Avstriji.

SLOVENIJA : ČEŠKA 27:30 (11:15)
Slovenija:
Jeriček, Stefanišin, Amon, Barič 1.

SLOVENIJA : ČEŠKA 33:28 (15:15)
Slovenija: Jeriček 5, Stefanišin, Amon, Marinšek, Barič.

SRBIJA : ROMUNIJA 23:19 (13:7)
Srbija: Georgijev 1.