Krim Mercator med nominiranci za športno znamko leta!

Krim Mercator je po uvrstitvi v glavni del Lige prvakinj dočakal novo veliko potrditev, tokrat iz marketinških vod. V jubilejni 10. raziskavi o priljubljenosti in prepoznavnosti športnikov in športnih klubov je splošna javnost RK Krim Mercator uvrstila med pet nominirancev za prestižno priznanje v konkurenci športnih sredin v Sloveniji. Obenem je ljubljanski klub edina nominirana ženska sredina v celotni balkanski regiji, saj bodo konec tega tedna v Portorožu nagradi podelili tudi za področji Hrvaške in Srbije.

Med nominiranimi slovenskimi klubi, ki jih bodo na konferenci SPORTO predstavili na četrtkovem večernem dogodku, so še ACH Volley, RK Celje Pivovarna Laško, NK Maribor in NK Olimpija Ljubljana. Na lanski izvedbi je priznanje za športno znamko leta prejel NK Maribor.

V raziskavo inštituta za raziskovanje trgov in medijev Mediana, ki je podala imena nominirancev, je bilo vključenih osem elementov. Ti vključujejo prepoznavnost, transakcijo, vrhunskost, zadovoljstvo z rezultati, uspešnost, osebnosti, glasništvo in navijaštvo. RK Krim Mercator se je med nominiranimi za športno znamko leta znašel prvič, medtem ko je leta 2003 kot prvi rokometni klub prejel naziv slovenske športne ekipe leta.

sporto-slo-klubi