Krim Mercator in Celje Pivovarna Laško za dober namen

Ženska članska ekipa rokometnega kluba Krim Mercator in moška članska ekipa rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško bosta prvič v zgodovini Slovenije odigrala tekmo, v kateri bosta enakopravno zastopana oba spola. V boj se kluba podajata za dober namen in v podporo Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Zgodovinski dogodek za slovenski rokomet bo potekal v torek, 5. marca 2019, ob 18. uri v Športni dvorani Kodeljevo v Ljubljani.

V boj se rokometna kluba Krim Mercatorin Celje Pivovarna Laško podajata za dober namen in v pomoč Združenju Europa Donna Slovenija, ki zbira nekdanje tolarske bankovce za psihosocialno pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem. Neponovljivatekmamed aktualnima ekipama državnih prvakov v moški in ženski članski konkurenci: 23-kratnimi državnimi prvakinjami iz Ljubljane in 22-kratnimi državnimi prvaki iz Celja ne šteje za nobenega od pokalnih naslovov, šteje pa predvsem tistim, ki se soočajo z diagnozo rak in njihovim svojcem. Vstopnina na dobrodelno tekmo je tudi posebna: nekdanji tolarski bankovci, ki jih v združenju Europa Donna Slovenija zbirajo za program Roza. V kolikor pa stare valute ne najdete bo dovolj tudi dobra volja ali kakšen evrski kovanec. Vsi obiskovalci tekme bodo na pustni torek za športno navijanje nagrajeni z brezplačnim sveže ocvrtim pustnim krofom.Tekma poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija:
“Veseli smo podpore športnikov in športnih klubov pri osveščanju o raku, saj lahko na ta način dosežemo ljudi, ki jih sicer mogoče ne bi. To so športnice in športniki, strokovni sodelavci v klubih, ljubitelji športa, navijači, gledalci in vsi ti imajo mame, žene, sestre, babice in prijateljice, ki jih lahko doleti ta bolezen. Poleg tega je vrhunski šport tudi promocija gibanja, rekreacije in prav zdrav način življenja, redna telesna aktivnost in ustrezna telesna teža so pomembni dejavniki preventive pred vsemi kroničnimi boleznimi, ne samo rakom. Hvala dekletom in fantom iz rokometnih klubov Krima Mercator in Celje Pivovarna Laško za to lepo potezo. Vabljeni na to edinstveno rokometno tekmo za dober namen, s katero zaključujemo akcijo Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka RK Krim Mercator:
“Športniki vedno radi sodelujemo v tekmah z dobrodelno noto in smo ponosni, da lahko vsem ljubiteljem športa ponudimo nekaj več, sami pa lahko nastopimo sproščeni in uživamo v igri, ki jo vsi obožujemo. V veliko čast mi je, da lahko, skupaj z najboljšim moškim rokometnim klubom pri nas, stopimo skupaj in naredimo nekaj velikega. Seveda so najbolj pomembni vsi navijači in podporniki, ki bodo prišli uživati ob igri dveh najboljših klubov, zraven pa bomo vsi skupaj naredili še nekaj dobrodelnega. Velika zasluga za to, da lahko stopimo skupaj, gre seveda našemu generalnemu pokrovitelju Mercatorju, ki se je podpisal pod to izjemno akcijo in dobrodelni organizaciji Europa Donna, ki že več kot dve desetletji opravlja izjemno delo. Vabljeni vsi navijači, da stopimo skupaj in pokažemo, da znamo sodelovati, ko je to najbolj potrebno!”

David Razgor, kapetan RK Celje Pivovarna Laško:
“Veseli smo, da lahko sodelujemo pri takšnih akcijah. V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško verjamemo, da se dobro z dobrim vrača. Klub z veseljem podpira organizacije, ki ustvarjajo boljši svet, igralci pa smo tisti, ki to navdušeno podpiramo, zato se že veselimo te posebne priložnosti, ko se bomo lahko pomerili z našimi kolegicami iz Krima. Skupaj z Mercatorjem, bomo tako pomagali Europa Donni, ki že več kot 20 let opravlja izjemno delo. Verjamem, da jim bomo s takšno posebno športno prireditvijo pri uresničevanju poslanstva, vsaj malce pomagali, predvsem pa bodo seveda pomagali vsi ljubitelji športa in takšnih prireditev, ki bodo prišli v dvorano, zato jih vabim v čim večjem številu!”

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško letos že drugo sezono zapored podpira aktivnosti združenja Europa Donna. Tudi v tej sezoni so nastopali v dresih rožnate barve, najbolj aktivno v rožnatem oktobru, mesecu osveščanja o raku dojk. Izvedli pa so tudi dobrodelno licitacijo originalnih podpisanih roza dresov pretekle sezone, izkupiček pa v celotni namenjen Europa Donni. Njihovim prizadevanjem se se v lanskem oktobru pridružila tudi dekleta Rokometnega kluba Krim Mercator, ki so na eni  od oktobrskih tekem opozarjal na pomen boja proti raku na dojk.