Korenova podaljšala zvestobo Krimu Mercatorju

Po podaljšanju sodelovanja s trenerjem Urošem Bregarjem pri Krimu Mercatorju z veliko vnemo nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za v prihodnje. Prva izmed rokometašic, ki je podaljšala zvestobo ljubljanskem klubu je 26-letna Alja Koren, ki bo barve tigric branila tudi v prihodnjih dveh sezonah.

Rokometašica, ki s svojimi 185 centimetri uspešno igra na obeh desnih igralnih položajih, je med članicami debitirala pri rosnih 15 letih, ko je v Celju hkrati igrala za tri različne selekcije. Leta 2009 se je preselila v vrste Krima, katerega članica, z izjemo posoje k madžarskemu prvoligašu Erdu (2012-2014), je ostala vse do danes.

V tej sezoni je nastopila na vseh šestih tekmah Lige prvakinj. K preboju med elitnih 12 evropskih ekip je prispevala 17 zadetkov, zlasti pa je zablestela na odločilnih tekmah proti Team Esbjergu na Kodeljevem ter na gostovanju pri Larviku, kjer je za uspeha krimovk zabila po šest golov. Izvrstne predstave kaže tudi v državnem prvenstvu, kjer je trenutno peta najboljša strelka. Na devetih obračunih je dosegla 59 zadetkov.

Alja Koren, rokometašica Krima Mercatorja:
»Rada bi se zahvalila vodstvu kluba, ki je že tako zgodaj pokazalo zanimanje za podaljšanje sodelovanja. Hitro smo našli skupen jezik. Eden izmed odločilnih razlogov, da ostajam pri Krimu Mercatorju je trener Uroš Bregar, s katerim res izvrstno sodelujeva. Pod njegovim vodstvom se na treningih in tekmah počutim odlično. Eden izmed pomembnih jezičkov na tehtnici je bilo tudi dejstvo, da lahko ostanem v domovini, blizu družine in fanta. Ob tem bi rada klubu, ki rešuje svoje stanje, dala svoj prispevek. Želim si, da bi s soigralkami v preostanku sezone nadaljevale z uspešnimi predstavami v domačih tekmovanjih in Ligi prvakinj. Do novega leta je celotna ekipa postavila odlične temelje, na katerih je potrebno graditi našo igro v prihodnje.«