“Komunikacija je osnova dobrega odnosa z rokometašicami.”

Aldin Muharemović je nekdanji košarkar, ki se je po končani športni karieri odločil za študij fizioterapije. Vsaka ekipa mora imeti dobro zdravstveno ekipo in le to skupaj s Anžetom v ekipi tvorita prav onadva. S športom je že od nekdaj v stiku in tudi njegove sanje so povezane z njim - želi si čim dlje ostati v športu in pomagati športnikom na kvaliteten in dober način. 

Zakaj si se odločil za študij fizioterapije?

Za študij fizioterapije sem se odločil, ker sem bil tudi sam športnik – košarkar in sem imel tekom kariere veliko težav s poškodbami, predvsem z gležnji. Takrat mi je bil v veliko pomoč fizipterapevt  oz. fizioterapija. Po zaključku športne kariere, sem se odločil, da to želim početi tudi sam in se vpisal na študij fizioterapije. Tako ostajam v športu in pomagam športnikom. Seveda pa fizioterapija ni učinkovita samo v športu, temveč tudi na mnogih drugih področjih. Sam sem se usmeril v šport.

 

Kako to, da si se kot nekdanji košarkar znašel v rokometu?

Pravzaprav sem pred košarko tudi jaz treniral rokomet. Igra mi je zelo všeč. Krim je klub, kjer si v stiku s profesionalnim športom. Klubov, ki igrajo na tako visokem nivoju, je v Sloveniji zelo malo. Vesel sem, da sem tukaj.

 

Kakšne so tvoje zadolžitve v času treninga in kakšne v času tekme?

V času treninga sem igralkam na voljo v primeru morebitnih poškodb. Med treningi delam s tistimi, ki zaradi poškodb ne trenirajo. Še najmanj dela imam med samim treningom, največ pa pred in po njem. Tudi na tekmah sem prisoten, predvsem zaradi morebitnih nenadnih poškodb, ki bi se lahko zgodile. Takrat je potrebno hitro reagirati, oskrbeti poškodbo in v najkrajšem času pripraviti igralko za nadaljno igro, če je seveda možnost, da se vrne na igrišče.

 

Kakšna je tvoja prva asociacija ob omembi RK Krim Mercator?

Uspeh. To je klub, ki je skozi zgodovino nanizal veliko uspehov. Spominjam se, da sem že kot otrok spremljal RK Krim, ki je takrat osvajal najvišja mesta v Evropi. Gre za veliko ime v ženskem rokometu.

 

Zakaj vsaka športna sredina potrebuje dobro zdravstveno ekipo?

V profesionalnem športu, kjer si odvisen od uspehov in rezultatov, je pomembna dobra in konstantna psihofizična pripravljenost igralk. Zdravstveno gledano je pomembno, da igralka nima bolečin, ni poškodovana in ni drugih zdravstvenih težav, ki bi jo ovirale pri igri. Mislim, da je dober zdravstveni karton ekipe pomemben za vsak klub, saj poškodovana igralka ne more dati od sebe vsega, česar je sposobna. V sodelovanju s kondicijskim trenerjem je naloga zdravstvene ekipe, da naredi vse, kar je v njeni moči, da do poškodb ne pride.

 

Kako se počutiš v osveženih prostorih, ki smo jih pred to sezono personalizirali v barvah kluba?

Počutim se odlično! Tudi prej sem imel optimalne pogoje za delo in sem se dobro počutil, vizualno spremenjeni prostori pa nam dajejo še več motivacije za dobro delo.

 

Kakšne lastnosti mora imeti oseba na tvojem položaju?

Predvsem se moraš znati prilagajati, ker delaš v ekipi, si del nje. #KrimovaDruzina odlično opiše našo ekipo. Fino je, da si komunikativen, saj dnevno komuniciraš z različnimi osebami, hkrati pa to pomeni osnovo dobrega odnosa z igralkami. Pomembni sta tudi odločnost in zaupanje vase, da lahko delamo dobro in hitro reagiramo, ko je to potrebno. Nikakor ni zanemarljivo tudi to, da znaš prisluhniti igralkam in njihovim potrebam, saj si na nek način njihov zaupnik. Velikokrat se zgodi, da sem jaz tisti, s katerim preživijo največ časa, zato sem na nek način vezni člen med njimi in trenerjem.

 

Se spomniš kakšnega gostovanja ali domače tekme, ki ti je še posebej ostala v spominu?

Vsaka tekma je posebna na svoj način. Najbolj mi ostanejo v spominu tiste, na katerih osvojimo točke. Od gostovanj v tej sezoni bi izpostavil tekmo v Rusiji proti Rostov Donu, kjer smo v zadnji sekundi izenačili in tekmicam vzeli pomembno točko. Najbolj se mi je v spomin zapisala evforija v zadnji sekundi, ko nekdo čez celotno igrišče doseže tako zelo pomemben gol. V lanski sezoni bi izpostavil gostovanje v Banik Mostu, kjer smo se s pomembno zmago uvrstili v nadaljevanje tekmovanja EHF Lige Prvakinj.

 

Kako je delati v pretežno ženskem kolektivu?

Vsekakor je izziv, a ima vsaka športna ekipa različne posameznike z različnimi karakterji. S krimovkami sem vzpostavil dober odnos, odlično se razumemo in dobro se počutim v ženskem kolektivu.

 

Kakšne so tvoje sanje?

Moje sanje so čim dlje ostati v športu in pomagati športnikom, na kar se da dober in kvaliteten način.