“Komaj čakam, da doživim ta občutek navijaškega vzdušja.”

Neža Avbelj je obetavna rokometašica, ki je vseskozi bila del mlajših reprezentančnih selekcij. Ne bo se ustavila pri diplomi in komaj čaka, da se začnejo tekme! O prvih korakih, šolanju, pričakovanjih in še čem pa v nadaljevanju.

Kdaj si se začela ukvarjati z rokometom? Kdo te je navdušil zanj?
Z rokometom sem začela v drugem razredu, navdušila pa me je sestra.  Rokometne korake sem začela v Polju, kjer sem tudi najdlje trenirala, nato sem pot nadaljevala v Olimpiji, kasneje v Krki in sedaj v Krimu.

Kateri šport ti je poleg rokometa najbližji?
Smučanje. Sem difovka in so mi vsi športi v bistvu zelo pri srcu.

Kakšna so tvoja pričakovanja v Ligi Prvakinj in državnem prvenstvu?
Za Ligo prvakinj nekih konkretnih pričakovanj nimam. Želim si biti del ekipe, v državnem  prvenstvu pa definitivno prvo mesto. V bistvu se tega veselim, saj zato treniramo, da dosegamo najboljše rezultate.

Katero od Krimovih rokometašic si poznala že prej?
Poznam jih kar nekaj. Tamaro Mavsar, s katero sva bile skupaj na gimnaziji Šiška, Ekaterino Čečkovo, Ano Zrimšek, povratnico Amro Pandžič, Natalijo Kundijo. V bistvu vse mlajše, ostale pa iz državnega prvenstva, kjer smo še prejšnjo sezono bile nasprotnice.

Bralcem povej, kakšna diploma te čaka na fakulteti za šport? Morda razmišljaš tudi o nadaljnjem študiju?
Čaka me uvajanje tehnike dvigovanja uteži pri mlajših rokometnih selekcijah. Moj mentor je Marko Šibila, doktor rokometa. Računam, da bom v oktobru začela hoditi v prvi letnik magistrskega študija športna vzgoja.

Imaš pred tekmo kakšen ritual?
Rituala nimam, a na vsaki tekmi imam enako ˝švic˝ majico. Po navadi trikrat globoko vdihnem in to je to. Srečo mi prinaša top, v katerem igram vsako tekmo.

Kakšno je pa tvoje mnenje o Krimovcih?
Pomembno je, da so in da vzpodbujajo ekipo. Komaj čakam, da doživim ta občutek navijaškega vzdušja. Želim si, da bi bile tekme obiskane v čim večjem številu, definitivno, da bo publika naš osmi igralec, ki te dvigne. Da nam tudi ob težkih trenutkih stojijo ob strani.