Kodeljevo srečno mesto za Krimovke

Krimovke so uresničile svoje tihe napovedi. V drugem kolu skupinskega dela Lige prvakinj so z imenitnim preobratom v drugem polčasu na kolena spravile sloviti norveški Larvik (24:22) in vknjižile prvi točki v novi sezoni med evropsko klubsko elito.

Ljubljanske rokometašice so tekmo začele zelo zadržano, v uvodnih minutah zgrešile kar dve izmed treh sedemmetrovk, to pa so gostje izkoristile in ušle na 6:1. Nato so krimovke strnile svoje vrste, v napadu napravile nekaj sprememb, z golom Nina Jeriček pa v 17. minuti rezultat poravnale na 6:6. Po izenačenju so Norvežanke znova našle odgovore na napade Ljubljančank ter si do odhoda na odmor zagotovile tri gole naskoka (13:10).

V drugem polčasu so izbranke Uroša Bregarja še enkrat pokazale zobe. Kapetanka Miša Marinček je nadaljevala izjemno predstavo med vratnicama, na drugi strani pa je Aneta Benko poskrbela, da je Krim Mercator v 44. minuti povedel z 18:17. Za domačo ekipo je bilo to prvo vodstvo, ki ga nato do konca tekme ta ni več izpustila iz rok. Zadetka Alje Koren, ki je prekinila urok sedemmetrovk – krimovke so na tej tekmi zadele le 5 strelov iz 10 poskusov, in Polone Barič sta v 47. minuti dokončno na noge dvignila vse zbrane navijače, ki so skozi celoten obračun skrbeli za več kot imenitno vzdušje.

V zasedbi Krima so bile na koncu s po petimi zadetki najučinkovitejše Benkova, Elizabeth Omoregie in Vesna Milanović Litre, štiri pa je dodala Baričeva. Nesporna junakinja tekme je bila vratarka Marinčkova, ki je zbrala izjemnih 20 obramb.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: ˝Glede na to, da smo v skupino Lige prvakinj prišli kot četrti, nobena zmaga ne bo pričakovana, temveč težko prigarana. Začeli smo slabo, v napadu zgrešili veliko strelov, Larvik pa je to izkoristil in kaznoval s hitrimi protinapadi. Po petnajstih minutah smo v obrambi zaigrali bolje ter začeli igrati hitreje. Čeprav smo v drugi polčas odšli z nekaj zaostanka, smo se borili naprej, verjeli v naši zmago in na koncu nam je to tudi uspelo doseči.˝
Aneta Benko, RK Krim Mercator: ˝Za nami je težka tekma, na katere smo narekovale ritem igre od prve do zadnje minute. Prikazale smo največ, česar smo v tem trenutku zmožne. Zmagala je srčnost ekipe, kar je pri rokometu najlepše. Na ekipo Larvika smo se dolgo pripravljali. Verjamem, da si lahko s tako igro priborimo še kakšno točko. Rokomet je ekipni šport, tokrat se je pokazala naša povezanost.˝

Preostala tekma drugega kola skupine D med Sävehofom in Esbjergom se bo na sporedu v nedeljo, ob 15. uri. Krimovke naslednji preizkus v elitni Ligi prvakinj čaka prihodnjo soboto, znova na Kodeljevem. Ob 17. uri bo gostoval švedski.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA D, 2. KOLO:
Sobota, 22. oktobra:
RK KRIM MERCATOR : LARVIK 24:22 (10:13)
RK Krim Mercator:
 Georgijev 1, Jurič, Benko 5, Blažević, Milanović Litre 5, Jeriček 2, Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie 5, Koren 1, Pandžič, Barič 4, Kamdop, Amon, Zrimšek.
Larvik: Toft Glasgaard, Hammerseng-Edin A. 1, Frafjord 3, Hammerseng-Edin G. 1, Koren Riegelhuth 6, Johansen, Breistol 4, Lowe, Mork 3, Kurtović 3, Wojtas 1, Dias Moreschi.
STATISTIKA