Kodeljevo, dvorana, kjer je Krim doživel največ

Na prvi tekmi osmine finala Pokala pokalnih zmagovalk so Krimovke na gostovanju v Craiovi iztržile minimalni zaostanek, ki na Kodeljevem, vsaj bo besedah na današnji novinarski konferenci, ne povratni tekmi ne bi smel biti problem. Naša dekleta bodo drugi polčas odigrale v soboto ob 17. uri.

»Najbolj smo zadovoljni z rezultatom, ki je takšen kot smo si želeli. Aktiven. Bilo je nekoliko negotovosti, kako bomo delovali po povratku Vesne Milanović Litre in Tamare Mavsar. Pod vprašajem je bilo kako se bomo povezovali, kako na hitro se bodo vrnile igralke na staro. Obe sta dobro delovali in zdržali večino tekme. V tem tednu se bomo vsi poskušali še bolj povezati, uigrati in odigrati še bolje ter rezultat povečati. Ekipa Craiove je bila takšna kot smo jo videli na analizah, kar pomeni, da nas z ničemer niso presenetili. Tekom tekme se je videlo, da so bili pripravljeni na nas, mi bomo pa sedaj bili bolj učinkoviti in jim bomo dali odgovor na tisto, kar bodo pripravili za nas. Računam da bomo odigrale čim bolj kakovostno in verjamem, da se Krim lahko uvrsti v naslednji krog,« je današnjo tiskovno konferenco odprla trenerka Marta Bon.

Kapetanka in povratnica po poškodbi Tamara Mavsar ve, da razlika enega zadetka praktično ne pomeni ničesar, »upam, da bomo na drugi tekmi popravili igro v obrambi, v kateri mislim, da imamo še kar nekaj rezerve. Vidi se, da je ekipa v zadnjih časih trenirala z malce drugačno različico, ki jo je treba še dodelati. Verjamem, da bo to že na drugi tekmi veliko bolje in ostajam optimistična, da bomo iztržili dober rezultat in se uvrstili v naslednji krog.«

Sergeja Stefanišin se je strinjala, da bo potrebno izboljšati igro v obrambi in izpostavila, da »bo tekma tokrat v naši dvorani na Kodeljevem.«
Marija Obradović je pobrskala tudi po Krimovih uspehih, ki so tesno povezani z dvorano na Kodeljevem. »Veselim se, da bomo igrali v dvorani na Kodeljevem. Dvorani, kjer je Krim doživel največje uspehe. Upam, da bo prišlo lepo število gledalcev, ki nas vzpodbujajo. Vesela sem, da so bili navijači v velikem številu z nami v Romuniji, kjer so nam pokazali veliko podporo. Mislim, da je to to kar so rokometašice Craiove odigrale, menim pa da, smo mi tisti, ki smo nekoliko slabše odigrali. Mi lahko v soboto prikažemo še več,« je tiskovno konferenco zaključila Marija.

Povratna tekma osmine finala Pokala pokalnih zmagovalk bo potnika za nadaljevanje tekmovanja sporočila s prvim sodnikovim žvižgom, ki bo v soboto ob 17. uri znak za začetek tekme dal v dvorani na Kodeljevem. Tekmo bosta sodili danski sodnici Karina Christiansen in Line Hesseldal Hansen, delegatsko delo bo opravljal hrvaški delegat Sinisa Rudić. Vabljeni torej v soboto na povratno tekmo, še prej pa tudi na mini rokometni turnir naših najmlajših rokometašic.