“Klub, ki je na visoki ravni, resen klub, klub z imenom.”

Marija Obradović je srbska rokometašica, ki je bila ena od vodilnih rokometašic v mlajših reprezentančnih selekcijah njene generacije.  Iz Crvene zvezde je lansko sezono prvič zaigrala v Sloveniji, v novi sezoni pa bo prvič oblekla modri Krimov dres. V nadaljevanju o njenih začetkih, Krimu in prijateljstvu z nekdanjo in sedanjo soigralko.

Kdaj si se začela ukvarjati z rokometom? Kdo te je navdušil zanj?
Rokomet sem začela igrati pri enajstih letih. Oče je nekega dne prišel domov in mi rekel: ˝Hej, rokomet boš začela trenirat.˝ Meni je bilo čudno, kako rokomet, ker sem v tistem času že trenirala plavanje. Plavanje se mi je zdelo dolgočasno, nič se ni dogajalo in tako sem izbrala rokomet. Ker mi je bilo všeč, sem v tem tudi ostala.

Se poleg rokometa ukvarjaš tudi s kakšnim drugim športom?
Občasno rokomet na mivki ter nogomet na ogrevanju.

Kaj je bilo ključnega tvoji odločitvi za prestop?
Klub, ki je na visoki ravni, resen klub, klub z imenom, velik izziv, Liga Prvakinj, ki so sanje prav vsake mlade igralke.

V skupinskem delu Lige Prvakinj se bo klub srečal z Larvikom, Rostov-Donom ter kvalifikantom. Kako komentiraš žreb in ekipe, ki prihajajo v Stožice?
Pred samim žrebom sem upala, da bomo dobili lažjo skupino, a ko sem videla kaj smo dobili sem si rekla v redu, težko bo, a kar je je. Veselim se tekem, igrali bomo proti Larviku, ki je velik klub. Prav tako je tudi Rostov-Don velika in kvalitetna ekipa. Ponosni moramo biti in izkoristiti priložnost, da lahko igramo takšne tekme, ki se jih sama že zelo veselim.

Kaj pričakuješ od letošnje sezone v državnem prvenstvu?
Točno to, kar je klub storil že v lanski sezoni, naslov državnih in pokalnih prvakinj ter osvojitev super pokala. Prva tekma državnega prvenstva bo v mojem prejšnjem klubu Zagorju in klub spoštujem še vedno.

Z Majo Luković sta dobri prijateljici, prav tako sta bili soigralki v Crveni zvezdi ter sedaj tudi v Krimu. Se velikokrat slišita, kako je reagirala ob novici, da prihajaš?
Od kar sem v Sloveniji sva vsakodnevno v stikih, nekajkrat sem med sezono bila tudi pri njej v Ljubljani. Ko je izvedela, da pridem, je bila zelo vesela in se veselila, da bova skupaj.

Imaš kakšen ritual pred tekmo?
Glasba je pomembna, predvsem na ogrevanju. Rada pogledam kakšno tekmo nasprotnika prej, a kakšnega posebnega rituala nimam.