Kljub porazu še vedno med potniki v drugi del

V petem krogu skupinskega dela so Krimovke gostovale v avstrijskem glavnem mestu, Dunaju. Nasproti jim je stala ekipa Hypa, ki je na domačem igrišču že presenetila Dinamo in prišla do točke. Tokrat so zaigrale še bolje in Krimovkam prizadejale boleč poraz. S prvo zmago so si avstrijske izborile še nekaj možnosti za preboj v nadaljevanje Lige prvakinj, a ob domači zmagi bi Krimovke lahko pozabile današnji spodrsljaj.

Tekma se je za slovenske prvakinje dobro začela, Krimovke so po dveh zadetkih Amelie Goudjo in Alje Koren hitro povedle z 0:2, a domačinke jim niso pustile, da bi se razigrale. V 4. minuti so znova izenačile na 3:3 in začela se je dolga in izenačena bitka. Celotni prvi polčas so v prednosti sicer bile Krimovke, ki so tik pred koncem prvega polčasa povedle z 12:14, a domačinke so prav ob koncu tridesete minute dosegle zadetek za končni rezultat prvega polčasa, 13:14.
V drugem polčasu je Gorica Ačimović, ki na prvi tekmi ni bila med vidnimi, tokrat presenetila gostje in Hypo popeljala do vodstva s tremi zadetki, ki ga Krimovke nikakor niso morale izničiti. Večkrat so se približale na le zadetek zaostanka, a preobrata tokrat ni bilo moč doseči. V zadnjih minutah tekme so Avstrijke v obrambi postajale vse bolj nepremagljive, v napadu pa jim je večkrat uspevalo nemogoče.

Avstrijke so tekmo dobile z rezultatom 29:25. Gorica Ačimović je tokrat dosegla 11 zadetkov in postala najboljša strelka tekme, šest jih je za Hypo dosegla Viktoria Mauler. Mirjeta Bajramoska je na drugi strani dosegla osem zadetkov, s štirimi ji je najbolje sledila Tamara Mavsar.

HYPO NIEDERÖSTEREICH – RK KRIM MERCATOR 29:25 (13:14)
BSFZ Südstadt, 300. Sodnika: A. in I. Covalcius (oba Moldavija)

Hypo Nö: Belik, Dedić 1, Lerant 4, Goričanec 5, Budečević, Musalem Araos, Wess, Sanko, Mauler, Kaiser, Hajgato, Rotis-Nagy 1, Ačimović 11, Costa, Gomes da Rocha 1.
RK Krim Mercator: Artsiukhovich 1, Jurič, Luković 3, Čečkova, Mavsar 4, Bak, Hrnčič 3, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček, Omoregie 1, Koren 2, Jankovič 1, Gregorc 1, Pavlova.

Sedemmetrovke: Hypo 5 (5), Krim 3 (2)
Izključitve: Hypo 10 minut, Krim 6 minut

Marta Bon: »Pri Hypu so najprej začele zadevati zunanje igralke, ko smo se z obrambo pomaknili nekoliko bolj ven pa so zadevala krila. Kot sem opozarjala so igrale za svojo čast in bile tako še bolj nevarne. Znova nismo uspeli dvigovati tempa, kot si želimo. Pred sezono sem napovedala, da bo prišlo do nihanj, a še vedno imamo stvari kolikor toliko pod kontrolo. Cilji, ki smo si jih zadali so še vedno dosegljivi, v nadaljevanju bomo morali še naprej zmanjševati število napak.«