Kljub dobri igri do tesne zmage Nemke

Zadnji januarski dan je minil v začetku rednega dela Lige prvakinj. Na uvodno srečanje je v Stožice pripotoval nemški Thüringer, ki je v druem polčasu po zaslugi vratarke Jane Krause prišel do zmage. Krimovke so po prvem polčasu vodile s 15:13, v drugem polčasu pa so do zmage prišle gostje 23:26.

V prvem polčasu je v vratih blestela Sergeja Stefanišin, ki je kaj hitro prišla do dvomestnega števila obramb. Uvodni zadetek je dosegla Alja Koren, po zelo dobrem začetku so Krimovke v deveti minuti povedle s 6:3 in napovedale odkrit boj za zmago. Nemke se niso predale, v 15. minuti so povedle s 7:8, znova pa so na sceno stopil Krimovke. Ob koncu prvega polčasa so vodile z rezultatom 15:13.
V drugem polčasu je Sergejo zamenjala prav tako razpoložena Miša Marinček, ki se je izkazala že takoj po vstopu v igro. A obrambe je zbirala tudi nasprotna vratarka, Nemke so v 38. minuti prišle do novega izenačenja (18:18), nekaj minut kasneje pa še do vodstva s tremi zadetki (18:21). Razlika treh zadetkov je ekipi ločevala tudi ob koncu tekme, Krimovke so v 57. minuti z zadetkoma Tamare Mavsar in Alje Koren prišle le na zadetek zaostanka in imele žogo za izenačenje, a so Nemke znova prišle na +3 (23:26).

Najboljša strelka Krimovk je z osmimi zadetki postala Alja Koren, sedem jih je dodala Tamara Mavsar.

RK KRIM MERCATOR – HC THÜRINGER 23:26 (15:13)
ŠC Stožice, 500. Sodnika: Brkić, Jusufhodzić

RK Krim Mercator: Artsiukhovich 1, Jurič 1, Luković, Čečkova, Pineau 2, Mavsar 7, Hrnčič, Goudjo 2, Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie 1, Koren 8, Janković, Gregorc, Pavlova.
HC Thüringer: Krause, Nadgornaja 7, Frey 5, Mietzner 2, Smeets, Eckerle, Schmelzer, Snelder 3, Engel 5, Snopova, Jakubisova 2, Huber 1, Wohlbold 1.

Sedemmetrovke: Krim 4 (3), Thüringer 6 (3)
Izključitve: Krim 12 minut, Thüringer 16 minut

Marta Bon: »Vedeli smo, da bo Thüringer na tej tekmi favorit. Mi smo nekatere dele igre odigrali precej dobro, poznalo pa se je, da smo zamenjali srednjega igralca. Na tem moramo graditi. Borili smo se in poizkušali narediti svoje. Delamo dobro, na trenutke pa tudi igramo dobro. Želim si, da bi povečevali ta obdobja.«

Tamara Mavsar: »Žal mi je, da igre iz prvega polčasa, ki smo ga odigrale precej dobro, s čvrsto obrambo in dobrim golmanom, nismo prenesli tudi v drugega. Zmago smo imele na pladnju.«