Kapetanski trak v roke Polone Barič

Krim Mercator v sezono 2019/20 vstopa s pomlajeno ekipo, v kateri bodo igrale številne mlade rokometašice, ki so se dolga leta kalile v Krimovi šoli rokometa. Jasno je, da jih bo s klopi vodil Uroš Bregar, ki pa mu bo na igrišču po novem pomagala Polona Barič. Pomagala ji bo tudi Alja KorenNina Žabjek pa bo vezni člen z mlajšimi rokometašicami.

Baričeva si je dres Krima Mercatorja prvič nadela v sezoni 2014/15, a uvodno sezono je hitro presekala težja poškodba kolena. Uvodni nastop v elitni evropski Ligi prvakinj je tako počakal še dodatno leto. S značilno hitro igro je Polona takoj postala ena od najbolj znanih obrazov ekipe, zelo priljubljena pa je tudi pri mlajših rokometašicah.

Nova kapetanka ljubljanske ekipe je na domačih tekmovanjih doslej dosegla 417 zadetkov, na evropskih prizoriščih pa 108. V skupinskem delu Delo EHF Lige prvakinj bodo Tigrice igrale v skupini D. Pomerile se bodo proti madžarskemu Györiju, švedskemu Sävehofu in zmagovalcu kvalifikacijskega turnirja, ki bo v češkem Banik mostu na sporedu 7. in 8. septembra. Skupinski del tekmovanja se bo pričel 13. oktobra.

Polona Barič, nova kapetanka Krima Mercatorja:
»Pred mano je precej pestro leto, vsekakor se kapetanskega izziva veselim in opravljanje te funkcije mi bo v velik ponos. Tako, kot na igrišču bom tudi za to vlogo dala vse od sebe in upam, da jo bom oddelala tako, kot je treba. Imamo zelo mlado in nekoliko neizkušeno ekipo, po prvih treningih lahko povem, da so dekleta visoko motivirana in rada trenirajo. Hitro smo se povezale in se med seboj dobro razumemo. Veselim se začetka sezone in novih tekem, si pa želim, da bi celotno obdobje minilo brez poškodb.«

POMEMBNI DATUMI PRIPRAV NA SEZONO 2019/20:
3. in 4. avgust – jadranje
5. – 12. avgust: Zreče
16. in 17. avgust: 16. Memorial Vinka Kandije
6. – 8. september: kvalifikacije za skupinski del Delo EHF Lige prvakinj
14. september: začetek državnega prvenstva
12. oktober: začetek skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj – več TUKAJ