“Kadar dobiš priložnost, jo moraš izkoristiti!”

Kdaj si se začela ukvarjati z rokometom? Kdo te je navdušil zanj?
Polona:
Začela sem v prvem razredu osnovne šole, kjer sem skupaj s polovico sošolk, bila na rokometnem krožku. Istočasno sem trenirala tudi gimnastiko, z pravim rokometom pa sem začela v četrtem razredu. Kasneje sem opustila gimnastiko in se ukvarjala z rokometom.

Nina: Tako kot Polona, sem tudi jaz rokometom začela v osnovni šoli, a sem zraven igrala še nogomet, v bistvu vse igra z žogo. Navdušila me je družina, kjer se je nekoč vsak ukvarjal s športom. Na koncu mi je od vseh športov bil najljubši rokomet in v tem sem ostala.

Poškodba je za vama. Kako sta se pripravljali na nov polet v novi sezono?
Polona:
Poleg osnovnih telesnih priprav moči, kondicije sem dala večji poudarek na noge oz. vaje moči za koleno. Priporočali so mi treninge na mivki. Ker sem iz obale, sem to izkoristila in nekaj treningov opravila tudi na pesku.

Nina: Po rehabilitaciji v toplicah sem poskušala nadaljevati z vajami, ki smo jih imeli tam. V klubu sem povprašala, da so mi povedali kakšne vaje naj delam, koliko kilogramov naj dajem na utež.. Na to sezono sem se pripravljala pri doktorju Mitju Bračiču, ki je mi je pri tem zelo pomagal in mi dal kar nekaj nasvetov ter mi pripravil zelo dober program.

Bosta Polona in Nina sedaj po boleči izkušnji še močnejši?
Obe v en glas: JA!

Pred vama je igranje v Ligi Prvakinj. Kakšna so pričakovanja v letošnji sezoni?
Polona:
Zavedam se, da je naša skupina zelo močna in bomo morale dati naš  maksimum. Prepričana sem, da bojo tekme zelo zanimive in da bova z Nino dale svoj maksimum oziroma bova nadoknadili to, kar smo lansko leto zamudile.

Nina: Obdobje, ki sva ga preživele s Polono lani je bilo neizmerno težko.  To lahko razumejo, samo športniki, ki so nekaj takega že prestali, ostali bolj težko. Menim, da bomo bolj motivirane, kot ostala dekleta. Tako kot je rekla ˝Poki˝ dale bomo vse od sebe in tudi misli, da bo tudi celotna ekipa motivirana, da bomo poskušale dokazat, da smo iz pravega testa.

Kako bosta izkoristile ponujene minute na igrišču?
Polona:
Maksimalno.
Nina: Maksimalno seveda. Kadar dobiš priložnost, jo moraš izkoristiti in ji ne dovoliti, da ti izpade iz rok.

Kakšna so pričakovanja v državnem prvenstvu?
Polona:
Definitivno prvo mesto tako v državni ligi, pokalu in super pokalu. Ni druge! (smeh)
Nina: Se strinjam s povedanim.