Jovana Risović nova okrepitev med Krimovimi vratnicami

Srbska reprezentančna vratarka Jovana Risović je nova okrepitev Krima Mercatorja za prihodnjo sezono. Trenutna članica Podravke Vegete, kjer se bori za polfinale EHF pokala, je tako četrta okrepitev serijskih slovenskih državnih prvakinj.

Risovićeva, ki je leta 2012 postala najboljša vratarska na mladinskem svetovnem prvenstvu, ima za seboj že precej pestro kariero. Po srbskih klubih Nova Pazova in Kragujevac se je podala v danski Randers, s katerim je v sezoni 2016/17 osvojila dansko prvenstvo. V naslednji sezoni se je preselila v madžarski Kecskemeti, zadnji dve pa je prva vratarka hrvaške Podravke. Njen največji reprezentančni uspeh sega v leto 2013, na domačem svetovnem prvenstvu je Srbija zaostala le za Brazilijo.

Prva srbska reprezentačna vratarka je po Maji Svetik, francozinji Océane Sercien-Ugolin in brazilski Samari Vieira, že četrta okrepitev Krim Mercatorja, ki bo znova močno zastopan tudi na mednarodnih reprezentančnih tekmovanjih. Srbija se bo namreč preizkusila v kvalifikacijah za olimpijske igre, kamor sta Francija in Brazilija že uvrščeni.

ROKOMETNA IZKAZNICA JOVANE RISOVIĆ
Datum rojstva: 7.10.1993, Beograd, Srbija

Pozicija: vratarka
Višina: 171 cm

Nekdanji klubi: Nova Pazova, Kragujevac (Srbija), Randers (Danska), Kecskemeti (Madžarska), Podravka Vegeta (Hrvaška)

Jovana Risović, nova okrepitev Krima Mercatorja:
»Prihod v Krim Mercator je zame velika čast in zadovoljstvo. Veliko vrhunskih rokometašic je bilo del tega kluba, ki je že dolga leta stalnica v evropski Ligi prvakinj. Mislim, da je zame in mojo kariero to velik korak. Vem, da je delo v temu klubu zares odlično in veselim se ponovnega sodelovanja s trenerko vratark Branko Jovanović.«