Izkušnje prevagale v korist Larvika

Oktober se še ni končal, Krimovke pa so odigrale še tretjo tekmo Lige prvakinj v letošnji sezoni. V Stožice je prišla izkušena ekipa Larvika, ki velja za enega glavnih favoritov za naslov prvaka. Norvežanke so pokazale svoje izkušnje in ob koncu tekme slavile z rezultatom 21:37.

Mišice se še niso dokončno spočile od napornega gostovanja v Rusiji, a Krimovke so znova stopile na parket. V tretjem krogu sta mladost in hitrost trčili ob izkušenost gostij. Ob začetku tekme sta po hitrih protinapadih prvi zadetki za Krimovke dosegli Polona Barič in Maja Luković.

Gostjam je v prvih minutah sive lase povzročala tudi Aneja Beganovič, ki je priborila nekaj sedemmetrovk, ki jih je uspešno realizirala Tamara Mavsar. A kljub nekaj dobrim potezam so izkušenejše gostje pridno polnile mrežo Krimovk. V prvem polčasu so si priborile prednost 10:21.

V drugem polčasu smo videli podobno sliko, kot tudi na preostalih srečanjih. Krimovke so dobro začele, nekoliko zmanjšale razliko in jo nato pridno zadrževale. V zadnjih minutah pa so znova prevagale izkušnje, ki so gostje popeljale do slavja, 21:37.

Polona Barič je na svoji prvi tekmi v Ligi prvakinj dosegla en zadetek, na drugi je dodala še dva, na tretji pa je pridno ponovila vzorec. S petimi zadetki je postala najboljša strelka Krimovk. Z enim manj je tekmo končala Tamara Mavsar (4). Tri zadetke sta dosegli Ana Abina in Elizabeth Omoregie, dva Manca Jurič in Nina Zulič. Maja Luković in Mirjeta Bajramoska sta prispevali vsaka en zadetek.

RK KRIM MERCATOR – LARVIK 21:37 (10:21)
Arena Stožice, 700. Sodnici: Vranes, Wenninger (obe Avstrija)

RK Krim Mercator: Abina 3, Jurič 2, Luković 1, Mavsar 4, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganovič, Marinček, Omoregie 3, Zulič 2, Koren, Barič 5, Obradović.
Larvik: Toft, Hammerseng-Edin A. 1, Frafjord 3, Molid Søbstad 1, Breivang 2, Mørk N. 4, Hammerseng-Edin G. 3, Hasanić, Johansen 1, Breistøl  

4, Mørk T. 3, Solberg 2, Kurtović 8, Osnes Graesholt 4.

Sedemmetrovke: Krim 8 (4), Larvik 1 (0)
Izključitve: Krim 10 minut, Larvik 6 minut

Povratna tekma Larvika in Krima bo na sporedu že prihodnji konec tedna. V Larviku bodo naša dekleta gostovala v soboto, 7. novembra. Tekma se bo začela ob 18:30. Prenos tudi tokrat na Šport TV 1.

Trenerka Marta Bon: »Najprej bi čestitala ekipi Larvika za zmago, ki je tako nam, celotni ekipi, kot gledalcem prikazala vrhunsko predstavo z atomskim rokometom. Občudujem njihov način igre in jim želim veliko uspeha v nadaljevanju. Nekoliko sem žalostna, ker smo v tekmo šli s prevelikim strahospoštovanjem do teh velikih imen svetovnega rokometa. Nisem pričakovala tega, prepričana sem bila, da bomo v tekmo vstopili pogumno in drzno. Poskušali smo igrati malenkost drugače, predvsem z dolgimi pripravami na napad, a očitno nas je to bolj ustavilo, kot smo si želeli. V drugem delu je bila igra popolnoma drugačna. Pohvalila bi rada Mišo Marinček za izvrstno branjenje v drugem polčasu. Vse ostalo pa je pokazalo, da s tako neizkušeno ekipo težko tekmujemo s tako kvalitetno ekipo. Dobro je to, da je prve igralske izkušnje dobila Ana Abina in s tem pokazala, da lahko Krim v prihodne nanjo zelo računa. Krim je igral z mlado postavo, kar terja svoj davek, čas in potrplenje. Upam, da bomo zdržali v tem.«

Vratarka Miša Marinček: »Najprej bi čestitala Larviku za zmago. Tudi meni je všeč njihov način igranja, brez kompliciranja, ob pravem času dajo žogo naprej in res so izvrstni v tem. Mi smo to vedeli, a smo jih zelo slabo ustavljali. Padli smo na vračanju v obrambo, koncentracija v napadu ni bila na pravi ravni, zato smo po hitrem postopku izgubljali žoge, zgrešili smo veliko strelov, kar proti taki ekipi kot je Larvik terja svoj davek. Hitro so naredile razlike in to tudi nadgrajevale. Upam, da lahko računamo na boljšo igro v nadaljevanju in se nadejamo skupnega rezultata v poteku tekme v naslednjih tekmah.«