Izjemnih 50 minut imenitna napoved za zadnji tekmi

Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi povratni tekmi proti aktualnemu evropskemu prvaku Györu prikazale odlično igro, izkušenejše domačinke so tako pričakovano zmago prigarale šele v zaključku tekme, ki se je končala z rezultatom 31:26.

Tigrice so prikazale odličen prvi polčas, večkrat so imele prednost, po polovici tekme pa je bil rezultat izenačen na 13:13! Na uvodni nalet aktualnih evropskih prvakinj so ljubljanske rokometašice odgovorile z odločno igro v obrambi in napadu, na krilih nekaj izjemnih obramb vratarke Antonije Mamić pa so v 23. minuti povedle z 9:8. Zadetek za vodstvo je dosegla 17-letna Valentina Klemenčič, ki je bila s tremi zadetki ob polčasu tudi prva strelka tekme.

Več kot 5000 gledalcev, med katerimi so bili tudi najzvestejši navijači Krimovci, je tudi v nadaljevanju dvoboja spremljala napeto in izenačeno srečanje. Še v 47. minuti je razlika znašala le zadetek (22:21), v končnici pa so izkušnje vendarle prevladale v korist domačink.

Švedski Sävehof je v drugi tekmi skupine D na domačem terenu presenetil češki Banik Most (24:19). Boj za drugo in tretje mesto, ki vodita v glavni del evropskega tekmovanja je tako široko odprt. Tigrice bi z zmagama na zadnjih dveh tekmah v glavni del lahko odnesle tudi štiri točke.

Na prezdadnjem dvoboju skupinskega dela Tigrice čaka novo gostovanje. Odpravile se bodo k tokratnemu poražencu češkemu Baniku. Druga povratna tekma se bo v nedeljo, 10. novembra začela ob 19. uri.

4. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
sobota, 2. november 2019, ob 17.00, Audi Arena Györ
GYÖRI AUDI ETO KC (Madžarska) : RK KRIM MERCATOR 31:26 (13:13)
Györi:
Leynaud, Kiss; Edwige, Knedlikova 5, Brattset 2, Hansen 2, Görbicz 2, Oftedal 7, Amorim Taleska 4, Fodor 1, Kurtović, Nze Minko 4, Bulatović 2, Bodi 2, Faluvegi, Puhalak.
Krim Mercator: Vojnović, Mamić; Kojić 1, Jurič 1, Klobučar, Abina, Žabjek 2, Rebičova 4, van Kreij 3, Barič 4, Klemenčič 3, Polajnar Vešligaj, Ljepoja 1, Varagić 5, Vučko, Snopova 2.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Že dolgo časa ni Györu nobena ekipa tako mešala štren, kot smo danes to počeli mi. Škoda slabega začetka, po katerem smo se sicer znali pobrati. Vratarka Antonija Mamić je danes imela svoj dan, zato smo Györu lahko parirali 40 minut, nato pa je do izraza prišla individualna kvaliteta domače ekipe. Na koncu je poraz s petimi zadetki velika stvar za nas, a danes je bilo pritiska nekoliko manj. Na naslednjih tekmah je vsa odgovornost na nas. Z zmago proti Baniku bi že lahko rešili vse dileme, če ne pa nas doma čaka dvoboj za biti ali ne biti. Nina Žabjek je tokrar odlično prevzela odgovornost v organizaciji napada, kjer si sicer ne predstavljamo igre brez Nine Zulić. Žabjekova je za nas ključna v obrambi, a danes je bila odlična tudi v napadu.«

Alja Koren, desna zunanja rokometašica Krima Mercatorja:
»V današnjo tekmo smo šle popolnoma sproščeno, saj smo vedele, da nikamor ničesar za izgubiti. Za nami je odlična tekma in želela bi si, da bi bilo podobnih še več. V začetku tekme smo bile nekoliko nervozne, pokazala se je trema, a smo Györ ujele in velika škoda je, da niso prvega polčasa odločile v našo korist, kar bi bila za nas velika zmaga. V drugem polčasu je koncentracija nekoliko padla, po nekaj menjavah pa nam je spet steklo. Dosegle smo odličen rezultat in res sem vesela za celotno ekipo in koliko truda vložijo naše mlade igralke. Verjamem, da bosta tudi naslednja dvoboja za nas zelo pozitivna.«

DELO EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. Györi Audi ETO KC 4 4 0 0 (145:91) +54 8
2. IK Sävehof 4 1 1 2 (93:104) -11 3
3. DHK Banik Most 4 1 1 2 (96:124) -28 3
4. RK Krim Mercator 4 1 0 2 (101:116) -15 2