Izjemna zmaga na široko odpira vrata glavnega dela

Rokometašice Krima Mercatorja so na gostovanju pri češkemu Banik Mostu z novo izjemno predstavo nadigrale domačinke in si z 31:26 na široko odprle vrata, ki vodijo v glavni del elitnega evropskega rokometnega tekmovanja!

Tigrice so bile pred tekmo izjemno motivirane, revanša proti ekipi, ki je presenetila v Ljubljani, je Tigrice postavila tja kamor spadajo. Ob pričakovanem razpletu v zadnjem kolu skupinskega dela bodo ljubljanske rokometašice v nadaljevanje odšle vsaj z dvema točkama, zmaga proti Sävehofu bi izkupiček še oplemenitila na štiri.

Krimovke niso ničesar prepuščale naklučjem. Uvodna zadetka je dosegla Ana Kojić, v nadaljevanju je odlično delo opravila Nina Zulić, ki je v prvi polovici tekme dosegla šest, od svojih 11 zadetkov. Tigrice so tako vodile od prve do zadnje minute, za kar ima kar nekaj zaslug tudi vratarka Antonija Mamić.

Če je bil rezultat v prvem polčasu še poravnan (14:12), je Tigricam v drugem še bolje steklo tudi v napadu. Niti stroga diskvalifikacija Alje Varagić v 42. minuti, ki je nekaj trenutkov prej razliko povečala že na šest zadetkov (23:17) Krimovk ni zmedla. Zulićeva je pred zadnjimi desetimi minutami še obogatila razliko (26:19).

Domačinke so poizkusile z osebno obrambo in Tigrice lovile čez celo igrišče. Namera jim je uspela le delno, saj so ustavile nalet Krimovk, a razlika se je stopila le na končnih 31:26.

5. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
nedelja, 10. november 2019, ob 19.00, Rocknet Arena Chomutov, Češka
DHK BANIK MOST (Češka) : RK KRIM MERCATOR 26:31 (12:14)
Banik Most:
Dvorakova 2, Borovska, Striskova 1, Jungova, Sustkova 4, Bezpalcova, Sipova, Mikulcik 4, Kostelna A. 2 (2), Mülnerova, Eksteinova, Manakova, Polakova, Kostelna K. 4, Zachova 8 (1), Mikulaskova 1.
Krim Mercator: Kojić 3, Jurič, Bon Brzin, Klobučar, Abina, Žabjek, Rebičova 1, van Kreij 2, Barič 6 (4), Klemenčič, Vojnovič, Zulić 10, Ljepoja 4, Varagić 5 (2), Mamić, Vučko.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Tekma je bila res živčna, Banik je potreboval zmago, mi pa bi se morali reševati proti Sävehofu. Če se v Györu ne zgodi čudež, smo že uvrščeni naprej. Z zmago proti Sävehofu pa bomo v glavni del odšli s štirimi točkami. Veseli me, da se naša forma stopnjuje, več deklet je zdravih, zato ta zmaga presenečenje ampak plod trdega dela. V prvem polčasu smo izkoriščali njihove nizko višino na krilih, v drugem pa smo igro razširili in vključili Natašo Ljepojo. Tu smo dobili suverenost, odlično pa je v napadu odigrala Nina Zulić.«

Nina Zulić, z 11 zadetki najboljša strelka Krima Mercatorja:
»Zelo sem vesela in ponosna na ekipo, s katero smo izpolnile cilj, ki smo si ga zadale. Tekma je bila zelo pomembna, super je, da smo delo opravile že tu in lahko v zadnjem kolu doma prikažemo super igro in skupinski del končamo s še eno odlično tekmo. Zagotovo zadnje tekme ne bomo vzele z rezervo, želimo si dodatnih točk in verjamem, da bomo še enkrat prikazale odlično igro.«

DELO EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA D
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. Györi Audi ETO KC 5 5 0 0 (181:118) +63 10
2. RK Krim Mercator 5 2 0 3 (132:142) -10 4
3. IK Sävehof 5 1 1 3 (120:140) -20 3
4. DHK Banik Most 5 1 1 3 (122:155) -33 3