Iz Koprivnice se vračamo z ogromno točko

Rokometašice Krima Mercatorja so po nori končnici izvlekle ogromno točko, na zahtevnem gostovanju pri Podravki Vegeti se je tekma končala z neodločenim rezultatom, 27:27. Krimovke tako prvo polovico skupinskega dela Lige prvakinj s tremi točkami končujejo na drugem mestu.

V uvodu tekme je bilo jasno, da gre za zelo pomembno srečanje, ki lahko odloča o potnikih v glavni del tekmovanja. Ines Amon je po dobrih treh minutah igre zadela prvi zadetek, nato pa je drugo prednost ljubljanskim rokometašicam po 10. minutah igre priborila Polona Barič (2:3). Sledil je nalet domačih rokometašic, ki so v 22. minuti povedle že z 11:7, Tigrice so se borile za vsako žogo in do polčasa uspele razpoloviti zaostanek (13:15).

V drugem polčasu je v zraku dolgo časa viselo izenačenje, a se je našim rokometašicam venomer zalomilo. Dve minuti in pol pred koncem srečanja so domačinke povedle s 27:24 in počasi začele slaviti zmago, a Tigrice so bile pripravljene na zadnji udarec.

V 58. minuti je s sedmih metrov najprej zadela Tamara Mavsar. Štirideset sekund do konca je zaostanek zmanjšala Polona Barič, le dvajset sekund kasneje pa je presenetila Tjaša Stanko. Brez prekrška je na svoji polovici ukradla žogo in stekla v zadnji protinapad. Po brezhibnem zadetku so se veselile Krimovke, Podravkine rokometašice pa po minuti odmora niso uspele najti poti mimo visoko dvignjenih rok Tigric.

Mavsarjeva je tekmo končala s čisto desetko, Tjaša Stanko pa je dosegla šolsko petico.

3. KOLO LIGE PRVAKINJ, KOPRIVNICA
sobota, 20. oktober, ob 18.00
RK PODRAVKA VEGETA : RK KRIM MERCATOR 27:27 (15:13)
Podravka Vegeta:
Tucaković, Zadravec, Turk 1, Holešova 2, Karlovčan 1, Milošević 3, Džono 1, Milosavljević 4, Risović, Franušić, Ečimović, Petika, Chigirinova 5, Ikhneva 4, Debelić 3, Yezhykava 3.
Krim Mercator: Mavsar 10, Krsnik, Vojnovič, Barič 2, Beganović, Stanko 5, Marinček Ribežl, Zulić 1, Koren 1, Tsakalou 3, Vučko, Žabjek, Amon 1, Perederiy 3, Ristovska 1.

nedelja, 21. oktober, ob 14.00
THÜRINGER HC : GYŌRI AUDI ETO KC

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Če pogledam nazaj, smo tekmo izgubili v prvih dvajsetih minutah, ker smo igrali slabšo obrambo kot proti Thüringerju. V drugem polčasu nikakor nismo uspeli povezati obrambe in vratarja, podiralo se je, ko smo prišli blizu. Na koncu smo garali, Tjaša Stanko je s svojo vrhunskostjo ukradla žogo in zadela v protinapadu. V zadnjih sekundah smo predvidevali, da bo Podravka poiskusila  doseči zadetek brez vratarja v igri. Lahko rečemo, da smo s točko mi bolj zadovoljni, kot oni.”

Tamara Mavsar, najboljša strelka Krima Mercatorja:
“Osvojili smo točko, ki je velika za dve. Žal mi je slabega uvoda v drugi polčas, saj smo se dogovorili, da rabimo hiter zadetek. Pet minut brezglave igre, se je v nadaljevanju poznalo, saj  je Podravka prišla do štirih zadetkov prednosti. Na koncu smo pokazale izvrstno timsko delo, vsa borba na treningih in na tekmi je v zadnjih minutah je zlata vredno točko. Vedeli smo, da bo to eno izmed zahtevnejših gostovanj. Podravka se je v zadnjem času res dobro sestavila in povezala in to pokazujejo tudi na igrišču. Zmaga je zasluga celotne ekipe in vesela sem te točke danes.”

Tjaša Stanko, strelka izenačujočega zadetka za Krim Mercator:
˝Čez celotno tekmo smo bili v zaostanku, malo pred koncem tekme so nas ločili kar štirje zadetki, a mislim, da smo se dobro dvignile in vzpodbujale tako me na igrišču, kot tudi strokovni štab. Stisnile smo v obrambi, Maja je obranila nekaj strelov, tako smo jih ujeli. Hvala bogu, da smo odnesle vsaj eno točko.”