Hiša športa je gostila tiskovno konferenco pred prvo evropsko tekmo

Le še en delovni teden nas loči do začetka Lige prvakinj in prav je, da medijsko javnost spoznamo z pričakovanji, nasprotniki in ostalimi tehničnimi podrobnosti, mimo katerih ob evropskemu vrhuncu ne moramo. Sosednji Hypo kot prvi prihaja v Stožiško dvorano, kjer si v petek želimo tudi glasno podporo s tribun. Dekleta so se vrnila z reprezentančenga tedna in že komaj čakajo, da se tudi na evropskem parketu začne zares.

Tiskovna konferenca je potekala v Hiši športa, ki je le stežka sprejela vse zainteresirane novinarje in podpornike kluba. Letošnja Liga prvakinj bo potekala po nekoliko spremenjenem sistemu, v boj za lovoriko se bo podalo 16 ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine. V skupini A so naši nasprotniki Hypo Niederösterreicher, Dinamo-Sinara in Leipzig, ki je napredoval prek kvalifikacijskega turnirja. Naš prvi cilj v letošnji sezoni je zagotovo uvrstitev v drugi del, ki ga prinaša uvrstitev na eno od prvih treh mest skupinskega dela.

Trenerka Marta Bon je o željah in ciljih povedala, da je prvi cilj: “začeti uvodno tekmo z zmago. To je naša želja, ki je po mojem uresničljiva. Potem pa je moj hobi premagovati favorite. Bomo videli. Delali bomo čim bolje, kolikor se pač v teh okvirih da. Delamo kakovostno, veliko, treningi so na vrhunski ravni. Urejamo odnose, povezujemo se, verjamem, da bo to dovolj za vsaj želeno tretje mesto v skupini.” Glede sestavljanja ekipe, kjer veliko časa ni bilo: “prvo, kar bi želela poudariti je, da smo zelo veseli in ponosni, da smo v tako neprijaznih razmerah uspeli sestaviti ekipo. Lahko rečemo, da imamo zelo zanimivo in dovolj kakovostno ekipo. Seveda precej drugačno, kot ste jih bili verjetno vajeni v preteklosti. Absolutno verjamem, da imamo dovolj kvalitete, da sestavimo dobro ekipo.”
Kapetanka Tamara Mavsar je prepričana: “ne glede na to, ali se z igralko poznaš en ali nekaj mesecev, na igrišču lahko pustiš srce. Prepričana sem, da bomo v petek to dokazale.”

Po tiskovni konferenci je pred Hišo športa potekala še sproščena predstavitev igralk, ki jo je popestrilo še tekmovanje v različnih igrah med igralkami in navijači, ter ostalimi mimoidočimi. Pred Hišo športa je seveda stala tudi velika žoga na kateri so logotipi vseh ljubljanskih športnih kolektivov. Fotografija z našim logotipom vam še vedno lahko prinese dve nagradni vstopnici za petkovo tekmo, več informacij lahko dobite na našem FB profilu.

Vabimo Vas, da si petkovo uverturo v novo sezono Lige prvakinj ogledate v čimvečjem številu. Vstopnice za petkovo tekmo lahko kupite na Eventimovi spletni strani, v hipermarketih Mercator in ostalih prodajnih mestih Eventima. Nakup bo mogoč tudi pred dvorano Stožice, Eventimova blagajna se odpre dve uri pred tekmo.