Glavni del je tu, v nadaljevanju popolnoma sproščeno

Po uresničitvi želja in predčasni uvrstitvi v glavni del evropske Lige prvakinj, se rokometašice Krima Mercatorja že pripravljajo na novo domačo tekmo. Na Kodeljevo tokrat iz Gyōra prihajajo evropske prvakinje, ki v skupinskem delu ostajajo edina ekipa s polnim izkupičkom.

Le štirim ekipam je že v četrtem kolu uspel preboj med najboljšo dvanajsterico. Poleg naših deklet in Gyōra, sta se v nadaljevanje iz skupine B uvrstila tudi ruski Rostov-Don in francoski Brest.

Uroš Bregar se tudi v novem tednu ukvarja s poškodbami, ki ljubljanskim rokometašicam nikakor ne prizanašajo. Alja Koren in Nataša Ljepoja okrevata po operacijah, za najtežje napore še nista nared Amra Pandžič in francoska okrepitev Marie Paule Gnabouyou. V tednu pred povratno tekmo proti Gyōru imata težave še Tamara Mavsar in Hana Vučko.

Druga zaporedna in hkrati tudi zadnja domača preizkušnja v skupinskem delu Lige prvakinj se bo v soboto, 10. novembra, začela ob 15. uri. Dan kasneje se bosta ob 18. uri pomerila Podravka Vegeta in Thüringer, ki se še borita za preostalo prosto mesto, ki vodi v drugi del elitnega evropskega tekmovanja.

5. KOLO SKUPINSKEGA DELA LIGE PRVAKINJ, KODELJEVO
sobota, 10. november, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : GYŌRI AUDI ETO KC

nedelja, 11. november, ob 18.00
HC PODRAVKA VEGETA : THÜRINGER HC

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Veseli me, da lahko po četrtem kolu zadihamo nekoliko bolj sproščeno. Veseli smo, da smo se kljub poškodbam uvrstili v glavni del. Dvoboj s Podravko je znova postal pravi derbi, prišlo je veliko navijačev in vzdušje je bilo tisto pravo. Ko prihaja tekma z Gyōrijem, sem vedno v nehvaležnem položaju. Težko je karkoli povedati, saj je njihova celotna ekipa res vrhunska. Zunanja linija že nekaj let igra najlepši rokomet, vratarski trio je med najboljšimi na svetu. Videli smo, da sta Podravka in Thüringer proti njim odigrala zelo dobri tekmi in tudi mi se bomo taktično dobro pripravili, najbolj pomembno je, da bomo čimbolje zaključevali napade in tako preprečili njihove protinapade.«

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
»Ponosna sem na ekipo, da smo že po četrtem kolu dosegle uvrstitev v drugi del tega elitnega evropskega tekmovanja. Prepotentno bi bilo proti Gyōru napovedovati zmago, a vendarle upam, da pred domačim občinstvom popraviti razliko s prve tekme. Če si pravi športnik, je proti evropskemu prvaku vedno super igrati. Želimo si dokazovanja in preostali tekmi lahko pričakujemo popolnoma sproščeno.«