FOTO: V fitnesu z Aljo Koren in Natašo Ljepojo

Potek sezone nikakor ni šel po načrtih Alje Koren in Nataše Ljepoja, obe namreč okrevata po poškodbi križnih vezi, ki zahtevajo dolgo rehabilitacijo. Obe bosta tako odsotni še nekaj časa, v polni meri se bosta preostali ekipi pridružili šele ob začetku nove sezone.
Alja Koren se je poškodovala med tekmo proti hrvaškim prvakinjam, Ljepojo je kruta usoda ustavila med enim od treningom pred začetkom evropske Lige prvakinj. Za obe je hitro sledila operacija, ki za seboj povleče nekaj mesečno okrevanje. Alja bi se na igrišča lahko vrnila v dobrem mesecu dni, Natašo čakata še dva.

Medtem, ko se njune soigralke na nadaljevanje glavnega dela evropske Lige prvakinj pripravljajo v ogrevalni dvorani Centra Stožice, se obe poškodovani rokometašici za čimprejšno vrnitev v polni pogon pripravljata v fitnesu.

Seveda obema želimo hitro sanacijo poškodbe in varno ter uspešno vrnitev med najboljše!

Alja Koren, desna zunanja rokometašica Krima Mercatorja:
“Poškodovala sem se 20. oktobra na tekmi prot Podravki. Hitro smo ugotovili, da gre za večjo poškodbo in čez devet dni je sledila operacija. Na vrsto je prišla celotna rehabilitacija, na začetku sem imela bergle in nekaj tednov res nisem mogla početi veliko. Nato sem šla v toplice, kjer sem začela z vajami v fitnesu in raznimi vajami za okrepitev mišic. Po povratku iz toplic sva s kondicijskim trenerjem Rokom Svetkom hitro začela z težjimi vajami v fitnesu in vstopila v resni del rehabilitacije. Začela sem teči in kmalu bom lahko znova začela z rokometom. Dokončen povratek pa je odvisen zadnjih dni rehabilitacije, ob katerih se bomo s trenerji odločili kdaj bo pravi trenutek za povratek.”

Nataša Ljepoja, krožna napadalka Krima Mercatorja:
“V oktobru, pred začetkom Lige prvakinj sem na treningu stekla za žogo, ko se mi je koleno zavrtelo in zgodbe je bilo konec. Sledila je operacija, od katere je trenutno minilo štiri mesece, predvidena pa je šestmesečna rehabilitacija. Prvi del rehabilitacije sem opravila v Termah Zreče. Po dveh mesecih od operacije pa sva z Rokom (Svetkom op.a.) začela s treningi. Kmalu bom začela spet teči in upam, da bom do naslednje sezone pripravljena tako, kot je treba.”

4. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, KRISTIANSAND
sobota, 23. februar, ob 18.15, Aquarama Kristiansand
VIPERS KRISTIANSAND : RK KRIM MERCATOR (prenos na Šport TV 2)