Elizabeth Omoregie je evropska rokometašica novembra

Po nazivu najboljše rokometašice šestega kroga skupinskega dela Lige prvakinj, je Elizabeth Omoregie dobila novo visoko priznanje. Posebna skupina dopisnikob evropske rokometne zveze jo je izglasovala za najboljšo rokometašico meseca novembra. Pri moških je najboljši rokometaš postal Andre Scmid, švicarski predstavnik nemškega Rhein-Neckar Löwena.

»November je bil odličen zame in za Krim. Delali smo zelo trdo, veliko prepotovali in niti predstavljali si nismo, da lahko pridemo na vrh naše skupine. Morda se sliši nekoliko čudno, a verjeli smo v vsako zmago. Vedeli smo, da smo dobro pripravljeni in ko imaš samozavest, veš, da so cilji lahko dosegljivi,« je dejala Omoregijeva, ki je v novembru dosegla kar 22 zadetkov in trikrat postala najboljša strelka ekipe. Na lestvici vseh strelk je s 34 zadetki trenutno na petem mestu.

Elizabeth Omoregie, najboljša rokometašica meseca novembra:
»Navdušena sem, da smo se uvrstile v redni del, kar je bilo nekoliko nepričakovano. Vse smo igrale odlično in tudi sama sem začutila, da je moje delo pomembno. Za mlado igralko je izjemna čast, da je prepoznana po svoji kvaliteti. To je moja prva osebna nagrada, a še bolj ponosna sem na uspeh, ki smo ga dosegli s klubom.«

EHF rokometašica meseca novembra 2016:
1. Elizabeth Omoregie (BOL) – RK Krim Mercator

2. Linn Kristin Riegelhuth (NOR) – Larvik
3. Nora Mork (NOR) – Györi Audi ETO KC
4. Stine Jörgensen (DAN) – FC Midtjylland
5. Karina Sabirova (RUS) – Astrakhanochka