Eden največjih evropskih biserov v Ljubljani do leta 2020!

Elizabeth Omoregie, ena najboljših mladih rokometašic, ki jo je evropska rokometna zveza pri še ne polnih 20. letih lanskega novembra izbrala za evropsko igralko meseca, je podaljšala sodelovanje s Krimom Mercatorjem. Pri najtrofejnejšem slovenskem ženskem kolektivu bo ostala vse do leta 2020!

Bolgarka z nigerijskimi koreninami je v slovensko prestolnico prispela leta 2014, na začetku te sezone pa bila eno glavnih orožij krimovk, ki so se zavihtele med najboljših 12 zasedb Lige prvakinj. Na šestih tekmah med evropsko elito je dosegla 34 golov, s čimer je peta najboljša strelka omenjenega tekmovanja. V zadnjem, 6. kolu skupinskega dela, ko je na gostovanju za zmago nad Larvikom (31:36) prispevala sedem zadetkov, je bila izbrana tudi za igralko kola. Medtem je v državnem prvenstvu, kjer trener Uroš Bregar več priložnosti daje ostalim igralkam, na osmih obračunih dosegla 35 golov.

Med novoletnim premorom je eno najboljših mladih evropskih igralk zaustavila poškodba levega kolena. Minuli torek je v Zrečah začela s posebnimi terapijami, ki jo bodo skušale čim prej vrniti nazaj na rokometno igrišče.

Elizabeth Omoregie, rokometašica Krima Mercatorja:
»Ko mi je Krim Mercator ponudil možnost, da v Ljubljani ostanem do leta 2020, nisem bila v dilemi niti za sekundo. V prvi vrsti zato, ker je klub že prej podaljšal sodelovanje s trenerjem Urošem Bregarjem, ki mi zaupa in daje obilo priložnosti za igro in z njo povezan napredek. Rada bi se zahvalila vsem, ki delujejo v klubu. Izkazali so se za prave profesionalce in mi odprli rokometne oči. Obenem mi igranje v Ljubljani daje priložnost, da se izkažem. Do vsega tega v Bolgariji ne bi mogla priti. Želim si, da se nam s soigralkami uspe prebiti med najboljših osem ekip v Ligi prvakinj, v naslednjih sezonah pa da korak za korakom skupaj stopamo še višje.«