Dora Krsnik je borbena, poštena in sproščena

Dora Krsnik se je, po šestih sezonah pri Podravki Vegeti, pred sezono odpravila po prve izkušnje v tujino. Po operaciji skočnega sklepa se je uspešno vrnila tudi v hrvaško reprezentanco, s katero se bo decembra prav gotovo odpravila na evropsko prvenstvo v Francijo.

Pred prihajajoči tekmama proti Podravki, ki bosta določili drugouvrščenega v skupini C najverjetneje pa tudi dali odgovor na vprašanje o potnikih v glavni del Lige prvakinj, je odgovorila na nekaj vprašanj. Njen in celotni ekipi zaželimo dobro tekmo in nova para točk.

Kdaj si se prvič spoznala z rokometom in kaj te je navdušilo zanj?
Leta 2003, ko so hrvaški rokometaši osvojili zlato medaljo na svetovnem prvenstvu na Portugalskem. Gledala sem finalno tekmo, po sprejemu na glavnem trgu v Zagrebu pa sem vedela, da je to to. Vse mi je bilo tako všeč, da sem morala poizkusiti tudi sama.

Igrala si v najboljših hrvaških klubih, sedaj si članica Krima. Kakšne so razlike med najboljšimi hrvaškimi in slovenskimi klubi?
Verjamem, da smo si v marsičem precej podobni, a vendarle sem več profesionalizma deležna v Sloveniji.

Kdaj si prvič izvedela za Krim in kako je bilo na prvi tekmi proti njemu?
To je bilo, ko je tukaj zaigrala Andrea Penezić. Mislim pa, da sem prvič zaigrala s Podravko, na neki prijateljski tekmi. Vem samo, da smo izgubile z zelo veliko razliko.

Po dolgih sezonah pri Podravki je prišel čas, da zaigraš proti svojemu nekdanjemu klubu. Kako se pripravljaš na tekmo in ali je karkoli drugače, kot pred ostalimi tekmami?
Tudi, če gre za moj bivši klub se moram tudi jaz zelo dobro pripraviti. Zamenjalo se je kar nekaj rokometašic in marsikatere ne poznam. Z ekipo se pripravljamo najbolje, kar znamo, jaz pa poizkušam pomagati z znanjem, ki sem si ga nabrala v Koprivnici. Veliko treniramo in želim si, da se nam bo to poplačalo na tekmi.


Kaj zanimivega ali smešnega se ti je z rokometnih igrišč najbolj vtrnilo v spomin?
Na neki tekmi sem ostala brez enega čevlja, a sem bila z mislimi popolnoma osredotočena na igro in sem kar nekaj časa igrala kar brez.

Katere so tri besede, ki te lahko najbolje opišejo?
Borbena, poštena, sproščena.

3. KOLO LIGE PRVAKINJ
sobota, 27. oktober, ob 18.00
RK PODRAVKA VEGETA : RK KRIM MERCATOR