Deseterica Krimovk začenja kvalifikacije za EP 2020

Tik pred začetkom nove evropske sezone so reprezentančne aktivnosti za teden dni skočile pred klubske. Začenjajo se namreč kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih bo vsaka reprezentanca odigrala po dva dvoboja. Sedem Tigric bo obleklo dres slovenske izbrane vrste, še tri se bodo predstavile v tujini.

Polona Barič, Alja Varagić, Nina Zulić, Hana Vučko, Nina Žabjek, Maja Vojnović,Valentina Klemenčič bodo novo veliko tekmovanje lovile na tekmah proti Kosovu in Belorusiji. Antonija Mamić bo z Avstrijo igrala proti Nizozemski in Španiji. Ana Kojić in Marianna Rebičova se bosta s Srbijo oziroma Slovaško pomerili ena proti drugi, prva bo še prej lovila zmago proti Švici, druga proti Rusiji.

Prvenstvo stare celine bo med 4. in 20. decemberom potekalo na Norveškem in Danskem, poleg obeh gostiteljic pa bodo tam zaigrale še prvo in drugouvrščene ekipe iz kvalifikacij. Slovenija tretje zaporedno evropsko prvenstvo lovi v skupini 3, Avstrijo najdemo v skupini 1, Srbija in Slovaška sta v skupini 4.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2020
čsreda, 25. september 2019, ob 18.00
SRBIJA : ŠVICA (Kojić)

ob 19.30
RUSIJA : SLOVAŠKA (Rebičova)

četrtek, 26. september 2019, ob 18.00
SLOVENIJA : KOSOVO (Barič, Varagić, Zulić, Žabjek, Vojnović, Klemenčič)

ob 19.30
NIZOZEMSKA : AVSTRIJA (Mamić)

nedelja, 29. september 2019, ob 15.30
BELORUSIJA : SLOVENIJA (Barič, Varagić, Zulić, Žabjek, Vojnović, Klemenčič)

ob 17.00
SLOVAŠKA : SRBIJA (Rebičova; Kojić)

ob 20.25
AVSTRIJA : ŠPANIJA (Mamić)