Dekleta že začela s treningi pred novo sezono

11118709_10203529641276300_875690376_nJulij se je iztekel, pred nami pa je že delovni avgustovski mesec. Rokometašice so se danes zbrale ob začetku pripravljalnega obdobja in spregovorile tudi z novinarji.

Pred sezono so Krim okrepile štiri rokometašice. V Ljubljano sta se vsaka na svoj način vrnili Amra Pandžić in Neža Avbelj, Marija Obradović bo znova obudila napadalni dvojec z Majo Luković. Prihod Vesne Milanović – Litre je EHF ocenil za enega izmed 10 največjih prestopov letošnjega poletja.

Iz naše rokometne šole prihaja še šest mladih rokometašic, za katere verjamemo, da bodo že kmalu nared za evropske izzive. Rekordno vključitev mladih rokometašic sklepajo Aneja Beganovič, Špela Potisek, Natalija Kundija, Julija Prepeluh, Ana Zrimšek in Urša Urbančič.

V hišo športa se je danes znova oprlo sonce, ki je pozdravilo začetek sezone. V lanski sezoni smo naredili zelo veliko, osvojili vse tri domače naslove in izpolnili cilj napredovanja v Ligi prvakinj. Ob tem ne gre pozabiti, da so nekatere igralke vso sezono odigrale na zelo visoki ravni in dosegle lepe uveljavitve.

Formirati želimo ekipo, ki bo sposobna vrhunskih dosežkov in uvrstitev med najboljše v Evropi. Kadar je osnovni cilj gradnja in razvoj mladih rokometašic, je težko istočasno ustvarjati še vrhunske igralke, zato je potrebna velika potrpežjivost.

V ponedeljek se bo ekipi pridružila še Elizabeth Omoregie, želimo pa si dodatne okrepitve na zunanjih položajih. Z vrhunsko posameznico, ki bo svoje mojstrstvo izkazala tudi v obrambi bomo še lažje govorili o letošnjih ciljih.

Vodja strokovne ekipe, dr. Marta Bon: »Če zaradi triletnega ciklusa pogledam nazaj, naj najprej povem, da bomo v letošnjem letu nadaljevali z začetim v prejšnji sezoni. Ponosni smo na opravljeno delo v prejšnji sezoni, zelo velikega je bilo narejenega. Osvojili smo naslov državnih prvakinj, pokalnih prvakinj in super pokalnih prvakinj. V Ligi Prvakinj smo se uvrstili v drugi del. Uspeli smo hitro sestaviti ekipo, nekatere igralke so celo sezono uspele odigrati na zelo visoki ravni, nekatere so dosegle lepe igralske uveljavitve.«

Vodja mlajših selekcij, Deja Doler Ivanović: »Letos bo priključeno rekordno število rokometašic iz Krimove rokometne šole, kot jo imenujemo. Z veliko mero ponosa gledam na to, kajti smatram, da naša strategija dobiva smisel, da gremo od besed k dejanjem. Vsa ta mlada dekleta, ki trenirajo v rokometnem klubu Krim, bodo videla, da imajo možnost nekoč zaigrati za evropski Krim. Na teh dekletih pa je, da izkoristijo svoj potencial in verjamemo v njih. Naše dobro delo z mladimi potrjuje tudi naziv za najboljše delo z mladimi rokometne zveze Slovenije, kar nam daje nov zagon in nove motive.«

 

Pripravljalno obdobje:
– bazične priprave – Vogel – od 4. do 7. avgusta
– pripravljalne tekme: madžarski ekipi Siofok in Vaci – Ljubljana – od 9. do 12. avgusta
– Memorial Josip Samardžija Bepo – Podravka – 21. IN 22 avgust
Na tradicionalni Memorial Vinka Kandije bodo letos znova prišle tri eminentne evropske ekip ŽRK Budućnost, Hypo Nö in Podravka Vegeta