Decembrska uvertura zanesljivo uspela

Po daljšem reprezentančnem premoru, so Krimovke decembrsko serijo treh tekem državnega prvenstva pričele v Žalcu. Premor je na dekleta deloval zelo pozitivno, lačne novih tekem so že v prvih minutah pokazale, kdo bo tokrat odnesel dve točki. Naša dekleta so slavila z rezultatom 26:34.

Uvodni zadetek je dosegla Lara Hrnčič, po treh zadetkih Alje Koren in enemu Sanje Gregorc, so Krimovke vodile že z 0:5, po prvem zadetku Žalčank je sledila nova pošiljka petih zaporednih zadetkov naših deklet, ki so po polovici prvega polčasa vodile z 1:10. V drugem delu so domačinke večkrat uspele realizirati napade, a kljub temu so Krimovke narekovale tempo igre in prednost povečevale vse do konca prvega polčasa, ki se je končal pri rezultatu 10:21.
Žalčanke so ob koncu prvega in v začetku drugega polčasa zaigrale precej grobo, a naše punce so delovale odlično. Sodelovanje v obrambi in napadu je lestvico prednosti potisnilo že na +14 (10:24). Po desetih minutah drugega polčasa, ko so si Krimovke praktično že zagotovile zmago je igra stekla bolj sproščeno. Žalčanke so nekoliko zmanjšale razliko, a na manj kot osem zadetkov zaostanka niso našle poti.

Tekma se je končala z rezultatom 26:34. Najboljša strelka tekme je postala Alja Koren, ki je izstopala z 11 zadetki. Špela Okleščen jih je za domačinke zbrala osem.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC – RK KRIM MERCATOR 26:34 (10:21)
ŠD 1. OŠ Žalec, 200. Sodnika: D. in I. Ivančič

RK Zelene doline Žalec: Potočnik, Danijel 1, Majcen, Korotaj 2, Čede, Zrnec 3, Sutaj 3, Turnšek 6, Okleščen 8, Košir M., Feldin, Pirc, Pandžič, Kompan 1, Košrir J. 1, Strnad.
RK Krim Mercator: Artsiukhovich 3, Jurič 1, Čečkova 2, Zrimšek 1, Mavsar 2, Bak 3, Hrnčič 3, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 2, Koren 11, Jankovič 1, Gregorc 2, Urbančič, Žabjek.

Sedemmetrovke: Žalec 6 (5), Krim 4 (3)
Izključitve: Žalec 4 minute, Krim 10 minut
Rdeč karton: Hrnčič (41′, Krim)

Prihajajoča sobota bo prinesla zadnjo domačo tekmo Krimovk. Za slovo od leta 2014 se bodo pomerile proti Piranu, ki je lepo presenečenje letošnje sezone. Pirančanke, ki letos še ne poznajo poraza, na drugem mestu za Krimovkami zaostajajo le za točko, ki so jo prepustile Celju. Tekma se bo pričela ob 18. uri in bo predzadnja v celodnevnem dogajanju, kjer se bo predstavilo kar osem naših ekip.