Debitirala mlada Nina Žabjek

V sedmem krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi RK Krim Mercator in RK Ljubljana. Krimovke so na dosedanjih šestih tekmah zbrale prav toliko zmag, nič drugače pa ni bilo niti tokrat. Dvomi o zmagovalcu so se razblinili že v prvem polčasu, ki so ga Krimovke dobile z rezultatom 26:14. Tekma se je končala z rezultatom 54:28.

V prenesenem pomenu bi lahko dejali, da je oče premagal hčer, današnja tekma je bila zgodovinska, prva uradna. V začetnih minutah so nekaj minut v prednosti igrale mlade Ljubljančanke, Nika Oder je uspešno realizirala prvo sedemmetrovko in tokratnim gostjam priborila prvo vodstvo z 0:1. Po zadetkih Sanje Gregorc in Nike Petauer so Ljubljančanke povedle še z 1:2, nato pa je se je krivulja počasi začela nagibati na stran domačih Krimovk, ki so hitro povedle s 4:2.
Ljubljančanke so se nato sicer znova približale, a le za nekaj trenutkov (4:4 in 5:5). Začela se je ofenziva Krimovk, ki je trajala vse do konca prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 26:14.
Tudi v drugem polčasu se razmerje ni veliko spremenilo, Krimovke so neusmiljeno polnile mrežo mlajših sovrstnic. Po uri igranja so se ustavile pri 54 zadetkih. Ljubljančanke so ponovile strelsko bero iz prvega polčasa in tekma se je končala z rezultatom 54:28.

Najboljša strelka Krimovk je tokrat postala Ekaterina Čečkova, ki je dosegla 10 zadetkov. Enako število je na drugi strani dosegla Ana Abina. V Krimovih vrstih je debitirala Nina Žabjek, ki je dosegla tudi debitantski zadetek.

RK KRIM MERCATOR – RK LJUBLJANA 54:28 (26:14)
Kodeljevo, 120. Sodnika: Ivan in Milan Matovina

RK Krim Mercator: Petrukhina, Žabjek 1, Jurič 4, Čečkova 10, Zrimšek 2, Mavsar 5, Bak 5, Hrnčič, Stefanišin, Marinček, Omoregie 7, Koren 6, Jankovič 1, Gregorc 5, Urbančič 5, Pavlova 2.
RK Ljubljana: Jantol, Černetič 2, Prepeluh 4, Kujundžič, Sačer, Abina 10, Petauer 3, Čačič, Zof 3, Černivec, Gregorc, Čehič 1, Nosan 1, Beganovič 1, Oder 3.

Sedemmetrovke: Krim 2 (2), Ljubljana 7 (7)
Izključitve: Krim 4 minute, Ljubljana 2 minuti

V osmem krogu bodo Krimovke gostovale v Žalcu, Ljubljančanke pa v Celju.