Cilj je jasen- novi dve točki

Sredina tiskovna konferenca je minila v znamenju priprav na sobotno gostovanje na Dunaju. Krimovke so v četrtem krogu doživele boleč poraz, zato bodo storile vse, da proti Hypu znova pokažejo pravi obraz in dosežejo željeno zmago, ki bi jih tudi dokončno popeljala v drugi krog tekmovanja.

Ljubljančanke se pripravljajo v polnem teku, skrbi pa jim povzroča le vročina Melanie Bak. Upajmo, da se bo vročina do sobote spustila in bo Melanie znova pokazala svojo najboljšo igro.
Na krilih visoke zmage v prvem krogu in vse boljši uigranosti bodo Krimovke v soboto odkrito ciljale na zmago. Tudi Hypo bo iskal zmago in morebitno upanje na presenetljiv preboj v drugi del, a Krimovke bodo storile vse, da se tak scenarij ne bo odvrtel.

Tekma se bo v soboto začela ob 17:25. Na Dunaju bosta pravico delila moldavska sodnika, Igor in Alexei Covalciuc, delegat srečanja bo Ukrajinec Viktor Konopliastyi. Prenos tekme bo na Šport TV 1, radijski na Valu 202.
Vabimo vse navijače, da pridejo na Dunaj in dekleta popeljejo k čim boljši igri in dokončni uvrstitvi v drugi del tekmovanja.

Marta Bon: »V ponedeljek in torek smo v srcih še vedno malce prebolevali zadnji poraz, ki nam je razkril, da še nismo mentalno dovolj močni. Vsak pri sebi smo analizirali, zakaj se nam je zgodil ta padec. Moja razlaga je, da smo se ustrašili naših sposobnosti, ki smo jih prikazali v prvem polčasu. V tednu pred tekmo s Hypom poskušamo odpraviti nekaj napak in narediti čim več pri organizaciji napada. Vsekakor gremo na Dunaj odigrati čim bolje in seveda ciljamo na zmago. Vemo, da bo tudi Hypo iskal vsaj eno zmago, vendar bomo storili vse, da jim to ne bo uspelo proti nam. Kader bo verjetno enak, kot proti Dinamu, poskušali bomo ponoviti obrambo in izboljšati napad. Verjamem, da bo to dovolj za dober rezultat.«

Sanja Gregorc: »Na zadnji tekmi smo preveč popustile tempo. Hypo vseskozi igra z enimi in istimi igralkami, zato bo pomembno, da ohranjamo ritem igre in pri tem naredimo čim manj tehničnih napak.«

Alja Jankovič: »Seveda gremo na Dunaj po novi dve točki, verjamem v našo igro in ekipo. Do sobote moramo popraviti nekaj detajlov in prepričana sem, da bomo uspešno odigrali.«