Borbene Tigrice kljub preobratu brez točk

Rokometašice Krima Mercatorja so na uvodu glavnega dela evropske Lige prvakinj znova pokazale izjemno odločno igro, v igri za zmago so bile vse do zadnjih trenutkov tekme, a norveški Vipers Kristiansand se na sever Evrope vendarle vrača s prvim parom točk. Tekma polna preobratov se je končala z rezultatom 24:25

Že prve minute tekme so dokazale, da bodo navijači priča precej napetemu dogajanju. Obrambi sta delovali precej trdno, prve so do zadetka šele po dobrih štirih minutah prišle gostje. Prvenec ljubljanskih rokometašic smo dočakali šele po dobrih desetih minutah, ko so Norvežanke vodile že z 0:4. Moči za preobrat še ni bilo, a Tigrice so vse do konca prve polovice tekme (8:10) držale priključek.

Drugi polčas se je za četo Uroša Bregarja, ki se še vedno ubada s številnimi večjimi in manjšimi poškodbami, začel sijajno. Zadetek Tamare Mavsar, ki je potrdila delni izzid 5:2, je celotno dvorano dvignil na noge. Tigrice so povedle in začela se je igra za vsako žogo. V zadnjih dvajsetih minutah tekme je bil rezultat kar osemkrat poravnan, a v končnici so srečen konec potegnile rokometašice Vipersa. Ob začetku zadnje minute so povedle s 23:25, Mavsarjeva pa je lahko le znižala zaostanek na končnih 24:25.

Olga Perederiy je garala na črtih sedmih metrov in, tako kot Mavsarjeva, dosegla pet zadetkov. Marie Paule Gnabouyou in Tjaša Stanko sta se uvstavili pri štiri.

V skupini 2 bo danes na sporedu še ena tekma prvega kola. Madžarski Györi bo doma napadal točke proti romunski Bukarešti (19.30). Nemški Thüringer in še drugi madžarski predstavnik, FTC, se bosta pomerila jutri, ob 14. uri.

1. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, SKUPINA 2
sobota, 26. januar 2019, ob 15.00, ŠD Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : VIPERS KRISTIANSAND 24:25 (8:10)
Krim Mercator:
Gnabouyou 4, Mavsar 5, Krsnik 2, Vojnovič, Barič 2, Stanko 4, Marinček Ribežl, Zulić, Pandžić, Tsakalou, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Perederiy 5, Ristovska 2.
Vipers Kristiansand: Olsen, Arntzen 5, Refsnes, Dahlum, Kristensen 4, Waade 5, Fagerheim, Sulland 2, Lunde, Wibe, Kristiansen 1, Tomac, Yttereng, Reistad 5, Naes Andersen 3.

ob 19.30
GYÖRI AUDI ETO KC : CSM BUCURESTI

nedelja, 27. januar 2019, ob 14.00
THÜRINGER HC : FTC- RAIL CARGO HUNGARIA

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Ekipa se je v celoti sestavila šele v sredo, zato se je videlo, da naš napad ne deluje na nivoju, ki smo ga vajeni. Tekmo smo začeli slabo, dogovorjenega se igralke niso držale do konca. Ko so Norvežanke pobegnile, smo morali iskati razpoložene posameznice, ki bi prinesle drugačno miselnost. Celo tekmo smo se lovili in iskali najboljše možnosti. Vendarle veseli, da se ekipa počasi sestavlja. Nina Zulić in Lamprini Tsakalou sta v tem trenutku v napadu naši gonilni sili, a potrebujeta svoj čas, da se vrneta v polni ritem. Žalosti me, da nismo imeli še kakšnega dneva več za pripravo, a zdaj moramo iti naprej.«

Miša Marinček Ribežl,kapetanka Krima Mercatorja:
»V tekmo smo krenili zelo mlačno, imeli smo številne težave v napadu in kljub veliko boljšemu drugemo polčasu smo tekmo izgubili na začetku. Ko smo pospešili ritem igre, je Vipersu padla koncentracija, mi pa smo lažje prihajali do zadetkov. V drugem polčasu nas je nekaj hitrih zadetkov poneslo, dobili smo krila, a zaradi nekaj izgubljenih žog se nismo uspeli oddaljiti na dva ali tri zadetke razlike, ki bi nam prinesla zmago. V drugem polčasu smo pokazali dober rokomet, tako v obrambi, kot tudi v naadu in na tem moramo graditi v prihodnosti. Odigrali smo zelo pogumno, na drugih tekmah moramo v naše sposobnosti še bolj zaupati. Upam, da nas današnji poraz na koncu ne bo stal napredovanja v četrtfinale.«

Tamara Mavsar, s petimi zadetki najboljša strelka Krima Mercatorja:
»Ne glede na slab začetek smo se v drugem polčasu znale pobrati. Odločno smo krenile po preobrat, a dejstvo je, da smo danes šepale v napadu, ki nikakor ni stekel. V obrambi smo se resnično borile, pripravljene smo bile na vse njihove kombinacije in nič nas ni presenetilo. Na žalost v napadu nimamo dovolj višine, zato težje dosegamo zadetke iz razdalje. Na vsaki tekmi bomo tako morali iskati drug recept za zmago.«

LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, SKUPINA 2
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. Györi Audi ETO KC 4 4 0 0 (140:96) +44 8
2. Vipers Kristiansand 5 3 0 2 (144:133) +11 6
3. CSM Bucuresti 4 3 0 1 (125:117) +8 6
4. RK Krim Mercator 5 1 1 3 (123:142) -19 3
5. FTC-Rail Cargo Hungaria 4 1 0 3 (113:131) -18 2
6. Thüringer HC 4 0 1 3 (96:122) -26 1