BLOG: Naj bo sobota zmagovalno nasmejana

Lep nedeljski večer preživljam ob skodelici kave, prijetno utrujena od poti. Skušam strniti dogajanje v zadnjih mesecih, odkar sem prišla v Krim in napisat blog, ki za branje ne bi bil preveč dolgočasen. 🙂

Vprašanje velike večine ljudi je bilo, zakaj Krim? Vsi so videli samo negativne stvari, ki so se v zadnjih letih pojavljale v klubu. Seveda pa Krim, nekdanji evropski prvak, nudi veliko več. Ponuja kakovostne treninge, priložnost osvojitve naslova državnih ter pokalnih prvakinj. Omenjeni lovoriki pač še manjkata v moji vitrini. Največji razlog pa je zagotovo možnost, da zaigram v Ligi prvakinj, kar sem si po tihem želela že od nekdaj.

Kljub temu, da se bližam koncu aktivne športne poti, je moja motivacija na vrhuncu. Skratka, Je vis mes rêves les yeux ouvert (Živim svoje sanje z odprtimi očmi). Odločitev, da nadaljujem športno kariero v Krimu, se je izkazala za pravilno. Že v pripravljanjem obdobju sem začutila, da ima tokratna ekipa pravi značaj, željo in samozavedanje. Vse karakteristike torej, ki odlikujejo povezano skupino in ki so pomembne za doseganje vrhunskih rezultatov.

Moj dan je zapolnjen z obveznostmi in v grobem poteka takole: jutranji trening, popoldanski počitek, video, večerni trening, spanje. Časa za odklop skorajda nimamo, naše misli so osredotočene na vsako tekmo posebej in zdaj se bliža odločilni dvoboj z danskim Esbjergom. Ponosna sem na soigralke in celoten strokovni štab, ki nas na vsako tekmo vrhunsko pripravi. V kratkem času, odkar treniramo skupaj, smo premagale prvakinje Norveške (Larvik) in Švedske (Sävehof).

Vnovič smo dvignile Kodeljevo na noge in verjemite mi, da smo stisnile zadnje atome moči, da nam je uspelo. Zdaj pa nas čakajo Danke. Ekipa, ki jo sestavljajo vrhunske posameznice, katerih igro spremljam na vseh evropskih in svetovnih prvenstvih. In me navdušujejo. V soboto, ko bomo zaigrale proti njim, pa upam, da bodo one tiste, ki bodo navdušene nad nami in našo igro ter nam ob koncu tekme stisnile roko in športno priznale premoč.

Želimo si, da dvorana Kodeljevo ostane nepremagana in navijači ste tisti del mozaika, ki dirigirate atmosfero in nam dajete dodaten zagon. Brez vas bo veliko težje, zato vas prosimo, da nas pridete spodbujat v čim večjem številu in nam pomagate do zmage, ki je morda ključna za preboj v drugi del Lige prvakinj. Tekma bo v soboto, 12. novembra, ob 15.30 v  športni dvorani Kodeljevo.

Gremo Krim, naj bo sobota s soncem obsijana in zmagovalno nasmejana … 🙂

PS: Kmalu se začne tudi reprezentančni ciklus, od 4. do 18. decembra, ko bomo zastopale slovenske barve na evropskem prvenstvu na Švedskem. Tudi tu je cilj napredovanje v drugi del tekmovanja. Želimo si vaše maksimalne podpore v živo ali pa s kavča … 🙂