Allison Pineau prvič pred novinarji

Ob koncu prvega tedna priprav v novem letu, smo v prostorih Centra Stožice  pripravili tiskovno konferenco, ki je bila v prvem delu namenjena predstavitvi Allison Pineau, v drugem pa smo predstavili še nekaj kadrovskih sprememb in začetek drugega tekmovalnega dela.

O Allison ni potrebno izgubljati besed. Z državno reprezentanco je na svetovnih prvenstvih dvakrat posegla po srebni medalji (2009 in 2011), obakrat je postala najboljša posameznica prvenstva, v letu 2009 je bila s strani IHF razglašena še za najboljšo rokometašico leta. Še ne polnoletna je svojo profesionalno rokometno pot začela v francoskem Issy-les-Moulineaux, današnjem Issy Parizu.

Zaradi starih poškodb, ki so Marini Lambevski preprečevale, da bi ekipi maksimalno pomagala smo se odločili za sporazumno prekinitev pogodbe. V zadnjem obdobju pa smo na obojestransko zadovoljstvo Melanie Bak do konca sezone posodili v dansko glavno mesto, Köbenhavn. Prepričani smo, da bo v domovini pridobila številne nove tekmovalne izkušnje.

Marta Bon: »Znova smo v fazi fizičnih priprav, saj je v rokometu tipično, da imamo dve pripravljalni obdobji. Velik obseg treningov dajemo poudarek na pridobivanju moči, eksplozivnosti in vzdržljivosti. V januarju bomo imeli kar nekaj tekem, predvsem v regionalni ligi, ki je namenjena uigravanju, ki jo precej rabimo. Čakata nas tudi tekmi državnega in pokalnega prvenstva, ki bosta prav tako namenjeni uigravanju pred 31. januarjem, ko nas čaka prva tekma Lige prvakinj. Na nas je, da čim bolje odigramo vse tekme, kar je včasih kar težko usklajevati.«

Allison Pineau: »Vesela sem, da sem tukaj in začenjam mojo pustolovščino v Ljubljani. Potrudila se bom, da bom dala vse od sebe in s tem pomagala ekipi do novih zmag. Po prvem tednu z ekipo lahko povem, da je vzdušje zelo dobro.«