Ajdovke v končnici bolj zbrane in natančne

Tudi porazi so sestavni del športa in pride dan, ko se zmaga preprosto izmuzne iz rok. V predzadnjem krogu so si Ajdovke zmage bolj želele in si jo v zadnjih minutah tudi priborile.

Tekma se je začela izenačeno, Ajdovke so nazadnje povedle pri rezultatu 9:10, sledila pa je serija šestih zadetkov naših deklet s katerimi so se odlepile na 15:10. Ajdovke so se po novi seriji štirih zadetkov približale na vsega zadetek zaostanka (15:14), končni rezultat prvega polčasa pa je postavila Maja Luković.
Drugi polčas je s svojim četrtim zadetkom na tekmi odprla Alja Jankovič. Krimovke se v nadaljevanju niso uspele odlepiti na več kot dva zadetka prednosti, Tamara Mavsar je v 56. minuti dosegla 28 zadetek naših deklet, v zadnjih štirih minutah pa so bile bolje zbrane Ajdovke. S štirimi zaporednimi zadetki so prišle do zmage z 28:31.

Najboljša strelka tekme je postala Tamara Mavsar, ki je dosegla 10 zadetkov. Alja Jankovič ji je sledila s šestimi.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 28:31 (16:14)
ŠD Krim, 80. Sodnika: Pajič, Štern

RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich 2, Jurič, Luković 2, Čečkova, Mavsar 10, Hrnčič 3, Stefanišin, Marinček, Zulič, Koren, Jankovič 6, Gregorc 4, Barič 1, Pavlova, Potisek.
ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Polanc, Močnik, Tripkovič, Rojc 6, Svetik 7, Kavčič, Jonovič, Čajko 7, Srečkovič, Pipan 1, Schuster 6, Sanabor, Brecelj, Ferfolja 4.

Sedemmetrovke: Krim 2 (2), Ajdovščina 4 (3)
Izklučitve: Krim 6 minut, Ajdovščina 0 minut

Gostjam je potrebno športno čestitati za njihov uspeh. Po tekmovalnem premoru zaradi prvomajskih praznikov bo zadnji krog državnega prvenstva potekal 9. maja. Ajdovke bodo ob 20. uri gostile naš članski podmladek, uro prej pa se bo začela odločilna tekma letošnjega prvenstva. Krimovke bodo gostovale v Zagorju.