25. evropsko sezono začenjamo doma

Znan je razpored tekem Delo EHF Lige prvakinj. Rokometašice Krima Mercatorja bodo 25. evropsko sezono začele na domačem parketu, v nedeljo, 6. oktobra, se bodo pomerile proti zmagovalcu kvalifikacij, ki bodo na sporedu mesec dni prej. V skupinskem delu elitnega tekmovanja se bodo ljubljanske rokometašice pomerile še proti evropskim prvakinjam iz madžarskega Györija in edinemu švedskemu predstavniku, Sävehofu.

Uradni začetek sezone je vedno bližje. Po razporedu prvega dela domačega prvenstva smo sedaj prejeli še termine tekem na evropskem prizorišču. Krimovke bodo z zanimanjem spremljale kvalifikacije, ki bodo v češkem Banik mostu potekale 7. in 8. septembra. Poleg domačink se bodo za edino preostalo mesto v skupinskem delu elitnega tekmovanja pomerile še španska Rocasa Gran Canaria, turški Kastamonu Belediyesi GSK in srbski ŽORK Jagodina.

Evropske prvakinje bodo na Kodeljevem gostovale v tretjem kolu, v soboto, 19. oktobra. Po krajšem premoru bo povratna tekma sledila že kolo kasneje, v soboto, 2. novembra. Švedske predstavnice bodo naša dekleta gostile v drugem kolu, v zadnjem pa se bo skupinski del končal ravno v Ljubljani. Tako bo ob koncu tekme popolnoma jasno, kdo bo evropsko sezono nadaljeval v glavnem delu Lige prvakinj in koga pot pelje v EHF pokal.

SPORED SKUPINSKEGA DELA LIGE PRVAKINJ, SKUPINA D
1. kolo: nedelja, 6. oktober 2019, ob 17.00
RK Krim Mercator : zmagovalec kvalifikacij

2. kolo: nedelja, 13. oktober 2019, ob 15.00
IK Sävehof : RK Krim Mercator

3. kolo: sobota, 19. oktober 2019, ob 19.30
RK Krim Mercator : Györi Audi ETO KC

4. kolo: sobota, 2. november 2019, ob 16.00
Györi Audi ETO KC : RK Krim Mercator

5. kolo: 8./10. november 2019
zmagovalec kvalifikacij : RK Krim Mercator

6. kolo: nedelja, 17. november 2019, ob 17.00
RK Krim Mercator : IK Sävehof